luni, 15 iulie 2024

SCURTE GÂNDURI DESPRE ATENTATUL ASUPRA LUI TRUMP.

 

SCURTE GÂNDURI DESPRE ATENTATUL ASUPRA LUI TRUMP

 Sunt convins că Trump ar fi câștigat alegerile prezidențiale din S.U.A. și fără să fie victima unui atentat. Acum, probabil, cu atât mai mult. Atentatul arată, însă, tuturor că există o extremă stângă gata să ucidă; nu doar dreapta are „faliții” ei. Și presa mainstream și „independenții” și civicii rețelelor ne-au intoxicat pur și simplu cu extremiștii de dreapta care fac și dreg, fasciști, naziști, legionari și nu mai știu ce, dar niciodată nu au scris ceva despre extremiștii stângii, deși aceștia ocupă universități, distrug orașe, atacă muzee și opere de artă, devastează, incendiază, amenință public, se asociază deschis terorismului islamic etc.. Când ni se relatează faptele lor, niciodată nu apare eticheta „extrema stângă”, în timp ce eticheta „extrema dreaptă” se aplică generos, oriunde este cineva care îi contrazice. Dacă s-ar fi tras asupra lui Biden, atacatorul era un extremist, antigay, creștin fanatic, etc., etc.. Asupra lui Trump, desigur, a tras un rătăcit, un nebun, fără vreo legătură cu ura ideologică. Vreți să vedem cât de multă ură e în noi? Sincer - la aflarea veștii, ați avut un mic regret că atentatul nu a reușit? Nu este cazul să-mi răspundeți mie; dar dacă vă dați seama că ați avut acest gând, aflați că sunteți deja infestat cu ură ideologică, chiar dacă nu admiteți asta, chiar dacă vă credeți „obiectivi” și detașați, genul „nu-mi plac nici unii, nici alții ...” În rest, deja mă amuz cu produsele analizei românești:

- atentatul e regizat ca să câștige Trump alegerile, că dacă voia să-l nimerească, îl nimerea;
- atentatul e tot din cauza lui Trump, deoarece el incită la ură, adică, ceilalți nu incită, iar atacatorul îl ura pe Trump pentru că Trump incită la ură, - de-aia zic, mintea românească e fabuloasă când vine vorba de dedesubturi invizibile; nimeni nu le vede, dar internauții și analiștii români văd tot;

- serviciile americane știau de atentat, - cum să lași un acoperiș la 120 de metri de demnitar neasigurat? -, dar l-au lăsat anume ca să (aici avem două școli de gândire): a. moară Trump și să câștige Biden; b. nu moară Trump, ca să piardă Biden.

 Deja, atentatul are „părinți” știuți de românii care sigur că dormeau când s-a tras, dar când s-au trezit au văzut limpede totul. În ordinea numerelor de pe tricou, organizatorii atentatului sunt: 1. CIA; 2. KGB; 3. Mossad (ăștia sunt suspecții de serviciu), dar și 4. chinezii (care or fi inițialele Securității chineze?), 5. republicanii anti-Trump, 6. Soros. Sunt pe recepție în continuare - e căldură mare și mintea românească dă în clocot.
 În sinteză, antitrumpistii dau vina pe arme, iar trumpistii dau vina pe campania isterică de diabolizare a lui Trump. Parerea mea: au dreptate și unii si altii, poate că în diferită măsură. Eu nu cred ca oamenii ucid pentru că au arme, ci au arme pentru că ucid.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

CARTEA „FAPTELE APOSTOLILOR”. COMENTARIU. Partea a douăsprezecea.

  CARTEA „FAPTELE APOSTOLILOR”. COMENTARIU. Partea a douăsprezecea 1. „Fii curajos!”: Pavel scapă de un complot pus la cale de evrei și ...