sâmbătă, 16 decembrie 2017

DUMNEZEU ESTE CU NOI!

DUMNEZEU ESTE CU NOI!

     Cu prilejul sărbătoririi Nașterii Domnului, foarte probabil veți întâlni scris sau rostit numele „Emanuel”. Apare pe felicitările trimise/scrise cu ocazia acestei sărbători, este intonat în colinde și imnuri și, din când în când, se regăsește în relatările despre nașterea Domnului.
     Cu multe secole înainte de nașterea lui Hristos, Dumnezeu a promis prin profetul Isaia că în Betleem se va naște un Copil deosebit. Unul dintre numele date de Dumnezeu acestui Copil era Emanuel, care înseamnă „Dumnezeu este cu noi”. Pare de necrezut, dar acest Copilaș, născut într-un staul și culcat într-o iesle, era Fiul lui Dumnezeu, Creatorul universului.
        Sub îngrijirea atentă a părinților Săi pământești, Iosif și Maria, copilul Iisus a ajuns la maturitate. La vârsta de 30 de ani Și-a început lucrarea pe pământ pentru toți cei care vor auzi și vor crede în Numele Lui. El a declarat că este Fiul lui Dumnezeu, - Emanuel -, Dumnezeu întrupat, trăind printre oameni.
       După trei ani, dușmanii Săi L-au pironit pe o cruce, unde Și-a dat viața ca jertfă pentru păcatele omenirii. Cel ce L-au iubit, L-au luat de pe cruce și I-au așezat trupul într-un mormânt. După trei zile, a înviat din morți și S-a arătat apostolilor și celorlalți ucenici. La 40 de zile dipă înviere, S-a înălțat la Cer. El i-a mângâiat pe ucenicii Săi cu promisiunea că după ce se va înălța la Cer va trimite Duhul Său ca să locuiască în inimile celor ce vor crede în Numele Lui.
      Ce înseamnă numele „Emanuel” pentru noi astăzi? Domnul Iisus este cu noi. De aceea nu mai suntem singuri. Indiferent cât ar fi de ciudat, deși sărbătoarea Nașterii Domnului pare a fi un timp al petrecerii și al fericirii, ea scoate în evidență goliciunea din sufletele oamenilor. Când petrecerile se sfârșesc și sărbătoarea trece, mulți rămân cu un gol în suflet și cu durerea conștientizării faptului că ceva le lipsește. Se simt stingheriți și părăsiți într-o lume în care se pare că nimănui nu-i pasă de ei.
     Dacă cele de mai sus descriu starea multora dintre noi cu ocazia acestei sărbători a Nașterii Domnului, Dumnezeu are o veste pentru noi toți: nu trebuie să ne mai simțim singuri. Emanuel - „Dumnezeu este cu noi” - caută prin orașe, prin sate și case, inimi care așteaptă să-L primească. Când va bate la ușile Inimilor noastre, să-I deschidem. Să ne predăm viața și planurile în mâna Lui. El va răspunde la rugăciunile noastre sincere, ne va umple viețile cu prezența Lui și va fi cu noi neîncetat!
       Care este vestea bună cu prilejul sărbătorii Nașterii Domnului? Hristos a venit! Numele Lui este Emanuel - „Dumnezeu este cu noi”. Nu mai suntem singuri, căci suntem ai Lui! 
        Versetele care urmează ne spun mai multe despre faptul că Dumnezeu este cu noi.
1. „Pentru aceasta Domnul meu vă va da un semn: Iată Fecioara va lua în pântece și va naște fiu și vor chema numele lui Emanuel.”- Isaia, cap.7, vs. 14;
2. „Iată Fecioara va avea în pântece și va naște Fiu și vor chema numele Lui Emanuel care se tâlcuiește: Cu noi este Dumnezeu.” - Matei, cap.1, vs.23;
3. „Și Eu voi ruga pe Tatăl, și alt Mângâietor vă va da vouă, ca să fie cu voi în veac.” - Ioan, cap.14, vs.16;
4. „Aproape este Domnul de toți cei ce-L cheamă pe El, de toți cei ce-L cheamă pe El întru adevăr.” - Psalmul 144 (Septuaginta)/145 (Textul Masoretic), vs.18;
5. „Iată, stau la ușă și bat; de va auzi cineva glasul Meu și va deschide ușa, voi intra la el și voi cina cu el și el cu Mine.” - Apocalipsa, cap.3, vs.20.

Notă: Septauginta poate fi lecturată în Biblia Ortodoxă iar Textul Masoretic în Biblia Cornilescu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

DESPRE CHESTIUNI POLITI ... CHISTE!

  DESPRE CHESTIUNI POLITI … CHISTE! 1. Coaliția renunță la Cârstoiu și fiecare merge cu candidat propriu pentru București: Firea și Burduj...