joi, 28 decembrie 2017

GÂNDURI LA SFÂRȘIT DE AN.

GÂNDURI LA SFÂRȘIT DE AN

      Se-ncheie treptat, treptat, anul 2017. Un an urât, fără doar și poate! Dar putem fi mândri și optimiști - avem o economie care duduie (atenție la accent, se poate înțelege și altceva!), ce cunoaște, nu-i așa, a treia creștere din lume! Să fim mândri că suntem români!
       Realitatea este, în mod evident, cu totul alta. Guvernarea Dragnea, căci adevăratul premier, acesta este, duce țara în cap! Avem cea mai redusă colectare a veniturilor la buget din perioada postdecembristă (mă refer la ponderea veniturilor bugetare efectiv colectate) - 25% din PIB; împrumuturile externe se fac într-un ritm absolut galopant - după unele analize, în septembrie-octombrie se ajunsese la 7 miliarde euro împrumuturi!-; avem o creștere puternică a prețurilor, care a anulat faimoasele măriri de pensii și salarii acordate în prima parte a anului; roborul (mi-a mâncat neuronii cuvântul ăsta!) a crescut alarmant; deficitul comercial extern este în creștere accentuată etc.. Tabloul este dramatic pentru oricine are capul pe umeri și nu gândește în termeni „stomacali”: „Lasă măi! Este adevărat că fură pesediști, dar ne mai dau și nouă ceva! Ceilalți au furat enorm și nouă nu ne-au dat nimic!” Să aveți parte de măriri de pensii și salarii de felul acestora în continuare voi toți care „gândiți” astfel! Sunteți toți complici la împingerea țării spre dezastru! Toți! Să fiți mândri că sunteți români!! Mândri! Să nu vă apuce vaiurile de nemulțumiri! N-aveți dreptul!
      Ce dorește Dragnea și compania lui de aplaudaci, mulți dintre ei foști lătrăi peremiști? Este evident pentru oricine are neuronii acasă - sub paravanul unor așa-zise măriri de salarii și pensii, el și ai lui doresc să scape de justiție cu orice preț! Sunt absolut sigur că nu se vor da în lături de la nimic și vor împinge țara în prăpastie, după bine-cunoscutul dicton, puțin modificat: „După noi potopul!” Atenție! Eu nu vorbesc aici de Dragnea și PSD, ci de „Dragnea și ai lui”! Mi se pare evident că PSD-ul este acaparat, pur și simplu, de niște aventurieri politici pe care nu-i interesează veniturile populației, ci propria lor piele. Priviți-l cu atenție pe Dragnea atunci când vorbește de salariile și pensiile românilor, de mărirea acestora! Priviți-i mimica feței! Este clar pentru orice ochi avizat că, abia se abține să nu râdă! Este clar că, nici el însuși nu se ia în serios! Încă odată - priviți-l atunci când vorbește despre salariile și pensiile românilor! Priviți-l, apoi, în situațiile în care, de exemplu, vorbește despre „reformarea” justiției! Pe mine, personal, mă trec fiorii! Încă mai sper că, se vor găsi la vârful PSD-ului oameni cât de cât lucizi și vor reuși să scape de Dragnea și aplaudacii lui, dintre care cel mai sinistru mi se pare Codrin Ștefănescu, un ins de o răutate bolnavă, gata să dea în cap oricui îndrăznește să-l contrazică pe Șef!
      Ce alternativă există împotriva acestui grup? PNL-ul? Este o glumă proastă! La vârful așa-zisului PNL, în fapt grupul infracțional organizat al fostului PDL, se află inși și inse la fel de periculoși! Sub masca „politicii de dreapta”, aceștia nu se sfiesc să-i atace pe toți alegătorii PSD-ului, numindu-i inculți, asistați social, analfabeți, cretini, needucați etc., încât nu poți să nu te-ntrebi - ce-ar fi în stare să facă acești „reprezentanți ai dreptei” milioanelor, totuși, de alegători ai PSD-ului? Posibilul răspuns mă-nfioară! 
      Lupta pentru putere, pentru „ciolan” ia proporții pe măsură ce țara se duce în cap! Încă o dată spun asta! Se duce în cap! Mă-ntreb, uneori ca naivul, de ce se luptă ăștia pentru putere cu atâta încrâncenare? Foamea e mare, dom'le, mai ales pentru foștii pedeliști, aflați în opoziție din 2012. Ei care controlau totul, la un moment-dat, care aveau totul! Amintiți-vă situația aberantă, cauzată de politizarea aparatului bugetar, - da, toate partidele au făcut acest lucru, nu doar PSD-ul -,când șefă de secție la un spital de urgență dintr-un oraș important ajunsese femeia de serviciu! Ea era singura pedelistă de pe secția respectivă! 
       Alternativa ar putea fi partidul lui Băsescu? Sunt nebun și eu și cei care ar putea lua în calcul în mod serios așa-ceva!! Sistemul politic din această țară a fost grav viciat de marele „modernizator și reformator al patriei” - Băsescu! Amintiți-vă lunile martie și aprilie din acest an, luni în care Băsescu a fost în stare, - el marele reformator al justiției! -,să propună grațierea celor condamnați până-ă 10 ani, pentru șpăgi! Amintiți-vă cum el, alături de Zgonea de la PSD, rânjea satisfăcut că, încă o dată și-a bătut joc de țară! Mă gândesc la faimoșii intelectuali „ai lui Băsescu”, în frunte cu Patapievici și Pleșu. Nu le-o fi fost jenă, măcar puțin, că timp de 10 ani au cântat în strună acestui ... om?
       Care ar fi alternativa? Partidele anti-sistem de tip USR? Până la un punct ar putea fi o alternativă. Până la un punct, repet! Deoarece, experiența altor țări demonstrează clar un fapt - partidele anti-sistem odată ajunse la putere, pot distruge partidele vechi, roase de corupție și osificate și pot da, astfel, satisfacție populației avide de răzbunare, dar, în materie economică și socială, aceste partide pot deveni extrem de rapid OTRAVĂ! Ele sunt în stare să pună în practică soluții aberante, de tipul celor propuse de celebrul „profesor” de economie, Cojocaru, cel care vorbea, neîncetat, despre necesitatea unei economii „democratice de piață”! Doamne, ce aberație! Ferească Dumnezeu să se pună-ă practică, în România așa ceva! Falimentul va fi garantat în secunda doi! Nu există și nu va exista niciodată „economie democratică de piață”! De ce? Simplu - capitalul nu se-nparte democratic la oameni! Este o utopie, foarte asemănătoare comunismului!!
      Ce speranțe sunt? Este clar că nu putem merge înainte cu actala clasă politică, cu actualii lideri politici, care s-au aflat la guvernare de-a lungul perioadei post-decembriste. Nu putem merge înainte cu Dragnea și echipa lui! La fel de clar este, însă, faptul că nu putem merge pe soluția nihilismului total, de tipul distrugerii partidelor actuale! Undeva, în aceste partide, și-n primul rând în PSD, trebuie să existe și oameni cât de cât altfel. Acești oameni trebuie să acționeze, să facă ceva. Nu pot crede că toți pesediștii sunt gata să se sinucidă ca partid susținându-l pe Dragnea! Nu pot crede așa ceva! Dar, cine știe!? La fel, în PNL nu se poate merge înainte cu foștii pedeliști! Mi-e rău, pur și simplu, când îi aud la televizor pe unii ca Raluca Turcan, Ialomițeanu etc., vorbind despre situația foarte gravă din sănătate, din educație! Doamne mi se face RĂU!! Cum pot fariseii ăștia să vorbească despre educație, ei care au închis atâtea școli, și acum, vorbesc despre creșterea procentului de analfabetism sau de abandon școlar în mediul rural! Cum pot ei să vorbească despre situația din sănătate!? Păi n-au reformat ei și sănătatea când s-au aflat la guvernare, închizând, de pildă, peste 70 de spitale? Cum poate Băsescu să vorbească despre justiția „care a luat-o razna” ? Păi n-a reformat-o? Sau acum justiția este „fată rea” pentru că nu-i mai servește interesele? Da, și justiția este o problemă în țara asta! Acționează prea selectiv, prea la vedere sunt comandate începeri de „urmări penale” pentru a scoate din joc posibili oameni periculoși. Periculoși pentru cine? Aici este o altă problemă - este evident că-n justiție există grupuri de putere, de interese, care fac diverse jocuri, dar, acest fapt n-are cum să scuze ceea ce încearcă să facă Dragnea și oamenii lui, în frunte cu sinistrul Iordache „altă întrebare”. Nu trebuie să judecăm oamenii după fața lor, dar este de ajuns să ne uităm la fața lui Iordache și este clar TOTUL!
     Desigur, este foarte posibil ca nimeni din aceste partide, în primul rând, din PSD pentru că se află la guvernare, să nu dorească niciun fel de schimbare! Mi-e groază de o astfel de perspectivă pentru că, atunci care ar mai putea fi soluția? Aducerea monarhiei? Bun, vine un monarh, dar tot partidele vor guverna! Ar putea fi soluția o revoluție? Cine s-o facă? Pentru ce? Poate că, într-o astfel de situație, singura soluție ar fi falimentul statului! Cred că ar putea fi o soluție, este drept, dramatică, prin care s-ar schimba ceva în mod fundamental. Să ne amintim de cazul Argentinei, a cărei societate băltea și ea, care se bucura și ea de „duduirea” asurzitoarea a economiei, până când, ce să vezi, a venit falimentul! Atunci populația a conștientizat ce înseamnă „lasă că merge și așa”. Poate că, și la noi se va petrece ceva asemănător, și, începând din acel moment, românii nu vor mai privi pasivi ceea ce li se-ntâmplă, nu vor mai fi fataliști de genul „capul plecat sabia nu-l taie”. Dar, cine știe? La modul cum gândesc mulți români, nu știu ce se va întâmpla cu țara aceasta. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

DESPRE CHESTIUNI POLITI ... CHISTE!

  DESPRE CHESTIUNI POLITI … CHISTE! 1. Coaliția renunță la Cârstoiu și fiecare merge cu candidat propriu pentru București: Firea și Burduj...