vineri, 16 februarie 2018

RĂPIREA BISERICII.

RĂPIREA BISERICII

    Am fost fascinant mereu de cartea biblică Apocalipsa. N-aș putea spune de ce. Mai ales m-a preocupat problema Răpirii Bisericii. Sunt convins că aceasta va avea loc. Problema este dacă Răpirea va avea loc înainte de Necazul cel Mare, în mijlocul Necazului sau la sfârșitul său. O lungă perioadă de timp am fost convins că Răpirea trebuie să aibă loc la sfârșitul Necazului. M-am gândit că, totuși, creștinii adevărați trebuie să treacă prin acest timp de persecuție teribilă pentru a fi cernuți și pentru a-și dovedi credința până la capăt. Mă gândeam mereu la expresiile: „Când va veni Fiul Omului va mai găsi El credință pe Pământ?”, „Ferice de cine va rezista până la sfârșit!” etc.. Astăzi nu mai sunt așa de convins! Am studiat pe larg varianta opusă, cea a Răpirii înainte de Necaz. Am ascultat multe predici în această direcție. Am revăzut și trilogia americană „Left Behind” - un film care m-a tulburat din nou, chiar dacă-l mai văzusem cu ani în urmă. Aproape că am fost convins din ce în ce mai mult că Răpirea va avea loc înainte de Necaz. Și totuși ... Cred acum că Răpirea ar putea avea loc, mai degrabă, în timpul Necazului, la mijlocul sau poate, după 3 ani și jumătate. Subliniez că, doctrina Răpirii este un adevăr biblic fundamental, chiar dacă există Biserici creștini care n-o acceptă!
    De ce cred că Răpirea va avea loc la jumătatea Necazului sau undeva în timpul său? Am două motive!
* Primul: Femeia din Apocalipsă cap. 12. Aceasta naște un Prunc care este răpit la Cer. Femeia este persecutată de Balaur/Satan; fuge în pustiu unde este ajutată de Dumnezeu să reziste 3 ani și jumătate. Femeia reprezintă Biserica Adevărată iar Pruncul îi reprezintă pe adevărații creștini. Persecutați 3 ani și jumătate, ei sunt răpiți la Cer! Cred că Necazul cel Mare trebuie văzut ca un catastrofal conflict mondial nuclear! Este de observat un fapt interesant pentru analiza Răpirii - mai ales, în ultimul război mondial s-au înregistrat mulți, foarte mulți dispăruți! De ce consider important acest fapt pentru Răpire? Au fost multe cazuri în care rude ale unora dintre cei dispăruți au căutat să afle ceva despre soarta acestora și n-au găsit nicio informație! Ce vreau să scot în evidență? Se prea poate ca, în condițiile unui conflict nuclear absolut devastator, credincioșii adevărați să fie răpiți și acest lucru să fie „explicat” de către autorități ca dispariție! Respectivii ar fi, așadar, dispăruți de război! Sigur, ar putea fi vorba de milioane de oameni, dar în condițiile unui conflict nuclear în care ar muri sute de milioane de oameni, această explicație ar putea părea plauzibilă pentru opinia publică! Pe de altă parte, nu cred că adevărații creștini vor fi foarte mulți, apropo de spusele Mântuitorului - „(...) va mai găsi credință pe Pământ?”.
* Al doilea: Cei doi Martori care prorocesc și vorbesc contra Anticristului. Ei sunt prezentați, ulerior, ca reprezentând pe cei doi măslini din Epistola către Romani cap. 11, Zaharia cap.4 și două sfeșnice. În Romani cap.11 cei doi măslini sunt: măslinul cel bun reprezentând evreii și măslinul sălbatic altoit pe măslinul cel bun reprezentând neamurile! Așadar, este foarte posibil ca acești doi martori să fie creștinii adevărați dintre evrei și neamuri. Mulți dintre ei vor fi omorâți dar, apoi, vor fi readuși la viață. Împreună cu cei care vor supraviețui, - care vor fi transformați și ei -, vor fi răpiți la Cer într-o clipeală de ochi. Moartea celor doi martori are loc după 3 ani și jumătate, așadar, Răpirea poate avea loc în acel moment! De ce se va bucura lumea de moartea celor doi martori/creștinilor adevărați? Simplu! Vedem chiar în zilele noastre cum se promovează o puternică campanie pentru descreștinizarea societății occidentale în numele așa-zisei „politici corecte”! Ce nevoie ar mai avea omenirea apostată de niște „fanatici” religioși? De aceea, încă o dată o spun, cred că vor fi puțini creștini adevărați, raportat la populația Terrei, care vor alcătui Mireasa Domnului, chiar dacă Apocalipsa cap.7 vorbește despre o mare mulțime dar în comparație cu miliarde de oameni necredincioși ei vor fi o mulțime destul de mică.
    Așadar, nu cred că Răpirea se va produce înainte de Marele Necaz! Ar fi prea frumos și prea simplu! Ce merite ar avea creștinii adevărați ca să merite așa ceva când însăși credința lor este un dar de la Dumnezeu ( vezi Efeseni)? Apoi să nu uităm ceea ce a spus Iisus că acele zile ale Necazului au fost scurtate pentru că altfel nici cei aleși nu vor mai scăpa! Este evident că cei aleși sunt creștinii adevărați. Ei sunt numiți de mai multe ori în Noul Testament ca fiind „aleși”. Dumnezeu fiind în afara timpului cunoaște deja pe cei care vor rezista și nu vor apostazia până la capăt! Nu aduc aici în discuție versetele biblice care vorbesc despre Răpire pentru că ele pot fi folosite pentru a argumenta în ambele sensuri, și că Răpirea va avea loc înainte de Necaz, și că ar avea loc după Necaz.
    Cei răpiți vor domni cu Iisus în Cer vreme de o mie de ani ( după versiunea ortodoxă „mii de ani”). Este posibil ca odată trecut Marele Necaz și Anticristul înfrânt, omenirea apostată să nici nu-și dea seama că acela fusese chiar Anticristul, deși acesta se va proclama Dumnezeu, dar și Hitler se proclama un trimis al lui Dumnezeu și astăzi oamenii iau în derâdere așa ceva și nu le vine să creadă că germanii au putut crede această afirmație! S-ar putea chiar ca oamenii să-l considere pe Anticrist un nebun, un eretic! Apoi, supraviețuitorii vor avea parte de o eră de mare înflorire și progres - Mileniul din Apocalipsă! Dar, în mod evident, nu-și vor da seama care va fi cauza acestei ere paradisiace - faptul că Satan a fost aruncat în Abis și că Iisus domnește din Cer, alături de sfinții săi! Acest progres va duce, cum spuneam, la apariția unei societăți paradisiace dar, care se va sfârși într-un dezastru - războiul contra lui „Gog al lui Magog”. Acest război va marca sfârșitul istoriei umane și trecerea spre Cerul Nou și Pământul Nou! Nu cred că Sființii care vor avea parte de Răpire vor domni alături de Iisus pe Pământ! (vezi un alt articol de pe blog - Mileniul din Apocalipsă). Mi se pare absolut ilogic ca odată ce Iisus ar domni realmente pe acest Pământ iar oamenii să se bucure de binefacerile Sale, ulterior, spre final, oamenii să se răscoale în număr foarte mare - „ca nisipul mării” -, contra lui Iisus! Ar fi toți acei oameni mai Anticriști decât Anticristul!!
     Sigur, cele argumentate aici nu pot duce la infirmarea ideii că Răpirea ar putea avea loc înainte de Marele Necaz. Este posibil. Noi, dacă ne considerăm creștini adevărați, trebuie să fim pregătiți în orice moment pentru ea! Să n-avem surpriza de a rămâne „lăsați în urmă”, ca să fac trimitere din nou la filmul „Left Behind”! De altfel, Răpirea este o Taină, după cum spune Apostolul Pavel! Așadar, să nu fim dogmatici! Să avem credință și Domnul să aibă milă de fiecare dintre noi și să ne dăruiască uriașul har de a face parte din Mireasa Lui!

3 comentarii:

  1. S-AR putea sa fie cum spuneți. Că respecta versetul" numai Tatăl nostru din ceruri știe ziua sfârșitului. Rugati-va să nu fie iarna sau noaptea" Amin!

    RăspundețiȘtergere
  2. Interesant, chiar saptamana ce a trecut am citit pentru nustiu a cata oara din aApocalipsa. Eu cred ca razboiul nuclear de la sfarsitul mileniului paradisiac va fi cand Satan va fi dezlegat pentru putina vreme ca sa incerce neamurile si interesant, neamurile il vor urma, desi au gustat pacea 1000 de ani

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din păcate s-ar putea să aveți dreptate. Vă mulțumesc pentru comentariu.

      Ștergere

DESPRE CHESTIUNI POLITI ... CHISTE!

  DESPRE CHESTIUNI POLITI … CHISTE! 1. Coaliția renunță la Cârstoiu și fiecare merge cu candidat propriu pentru București: Firea și Burduj...