duminică, 24 martie 2019

REFLECȚII DIN REPUBLICA DRĂGNISTAN!


REFLECȚII DIN REPUBLICA DRĂGNISTAN!
        

             Să aduni atâta ură într-un popor, să te huiduie oamenii la fiecare colț de stradă, de nu mai poți tu, cel mai puternic politician al momentului, să-ți privești în ochi electoratul, să fii viteaz doar în fața grupului tău restrâns de slugi din partid, ăsta este un eșec politic la care n-a mai ajuns nimeni până acum pe plaiurile țărișoarei, nici măcar Băsescu! În relația cu partenerii din Vest, nici tătuca Iliescu, un comunist sub care a renăscut și înflorit, în anii de așa-zisă democrație, toată „floarea” fostei Securități, nu îndrăznea să sfideze cu atâta nesimțire Occidentul așa cum face acum armata lui Dragnea. Iar dacă Ponta, în perioada de glorie a USL, ne uluia cu replicile de puștan mitoman și prost-crescut adresate liderilor UE - să nu uităm de „nu suntem colonie germană”, mesaj transmis Angelei Merkel, în 2012, tupeul drăgniștilor din fruntea așa-zisului PSD a atins, în epoca Dragnea, nivelul golanilor de cartier. Terenul este, așadar, propice pentru un eșec politic de proporții al PSD, la alegerile care ne așteaptă în următorii doi ani. Dragnea și-a săpat singur groapa electorală, în care va cădea, inevitabil, și partidul, pentru că liderul „social-democrat” a avut grijă, în ultimii ani, să se știe foarte clar că partidul este el. Că Guvernul este el. Că Parlamentul este el. Să ne amintim ce ne spunea, în vara lui 2017, întâiul PSD-ist al țării, întrebat cum se va apăra în dosarul Tel Drum: „Ce arme, că n-am pistoale. N-am decât partidul și Parlamentul, atât”. Un singur lucru este bine să nu scăpăm din vedere în tot acest tablou care ni se arată cu acest Dragnea și cu acest PSD - un singur lucru, dar și cel mai important: absolut toată nemulțumirea va fi nimic dacă nu vom merge la vot! Fără o participare masivă la vot, se va cimenta dictatura așa-zisului PSD, în fapt, Partidul Salvării lui Dragnea! 

         Intenţia lui Dragnea devine tot mai clară pe zi ce trece - să impună în România dictatura sa personală! Să-şi pună oameni de încredere, obedienţi, în funcţii de conducere în instituţiile importante ale statului, care să-i execute fără crâcnire ordinele. A reuşit în multe locuri. Nu şi în justiţie, cel puţin până acum. Dragnea ignoră forţa de reacţie a UE, a preşedintelui Iohannis, a justiţiei, a presei independente, a populaţiei. Din toate aceste direcţii vor veni, în cele din urmă, lovituri care-l vor demola pe Dragnea. Dragnea a impus un guvern format din analfabeţi obedienţi Mizând pe complicitatea parlamentarilor PSD-ALDE, bazată pe avantaje enorme venite de la bugetul de stat, Dragnea a instaurat un guvern format din mulţi analfabeţi funcţional. Complicitatea aceasta va fi plătită la un moment dat, că nici Dragnea nu este veşnic, nici România nu este Turcia. Nu mai merită să reiau toate gafele şi prostiile spuse de premierul Dăncilă şi unii dintre miniştrii săi. Ce contează că România se împrumută tot mai scump, că preţurile cresc, că investitorii vor evita o ţară cu legislaţie instabilă. Analfabeţii Dăncilă, Vâlcov, Teodorovici impun „măsuri” tembele, pardon, originale în economie cu efecte catastrofale, pe care, noi românii de rând le vom plăti!


          O altă găselniță foarte gravă - dorinţa lui Dragnea de a aduce aurul de la Londra în țară! Iată ce urmează să se întâmple, dacă lui Dragnea îi vor ieşi planurile. Aurul României este adus în ţară, împotriva tuturor avertismentelor că este o prostie; va fi schimbat Mugur Isărescu cu un obedient al lui Dragnea; Noul şef al BNR va toca rezerva valutară şi aurul BNR pe pensii şi salarii bugetare, pe pensii şi salarii nesimţite, pentru ca Dragnea să nu se facă de râs că nu-i iese programul de guvernare. Şi să-şi plătească valeţii cu sume imense; BNR, sub noua conducere, va da drumul la tiparniţa de bani, ca în anii 90, cu consecinţele ştiute; Dumnezeu cu mila pentru soarta României. La Curtea de Conturi Dragnea şi-a impus omul: Mihai Busuioc. A mai auzit cineva de rapoarte ale Curţii de Conturi care să reclame abuzuri şi fraude în cheltuirea banului public? Eu n-am mai auzit. La AEP, Autoritatea Electorală Permanentă, a fost eliminat directorul general care a cerut control asupra cheltuirii fondurilor alocate PSD. Trebuia să fie numit Mircea Drăghici, trezorierul PSD, dar Dragnea a renunţat să-şi pună omul condamnat penal. Prea bătea la ochi! Să vedem ce hram poartă noul conducător, Constantin Florin Mituleţu-Buică. Nu de alta, dar vin alegerile. CNA-ul este de mult sub influenţa lui Dragnea, sancţionează la greu instituţiile de presă ostile lui Dragnea şi doar uneori, cu sume derizorii, pe celelalte. La CSM Dragnea a reuşit să-şi impună omul, pe Lia Savonea, care sabotează justiţia din interior, posibil coautoare a OUG 7. Inspecţia Judiciară de sub conducerea lui Netejoru este de asemeni decisă să facă jocurile dictate de Dragnea. Chiar şi numai aceste câteva exemple sunt suficiente pentru a ilustra câte instituţii a reuşit Dragnea să-şi subordoneze. Urmează şi altele. Principalelor servicii de informaţii şi parchete, care nu i se supun, Dragnea le-a tăiat alocările bugetare. Dacă nici acestea nu sunt exemple de dictatură mascată, nu ştiu care ar fi. Cum în sondaje PSD a ajuns la 20%, iar Dragnea la 5%, asaltul următor va fi dat asupra proceselor electorale, pentru a fi fraudate la următoarele alegeri! Nu ştiu dacă va reuşi să supună şi aceste segmente ale statului. Dragnea este un om care nu înţelege democraţia, separaţia puterilor în stat, independenţa justiţiei. Va reuşi să transforme România după modelul Turciei, cu ajutorul valeţilor săi din parlament, guvern şi alte instituţii? Sper că nu va reuşi, mai ales pentru că România este membru UE şi NATO, şi pentru că populaţia, sper, nu va accepta aşa ceva!


DE NECOMENTAT! MI-E ... SILĂ!!

      „Domnul preşedinte Dragnea a avut o opţiune pentru un anumit spital. Nu există nicio diferenţă între spitalele de stat şi modul în care sunt trataţi pacienţii într-un spital de stat şi un spital privat. Nu cred că pentru o intervenţie sau o internare de urgenţă, aşa cum a avut dumnealui, că s-a internat în cel mai apropiat spital este un capăt de ţară. Eu şi colegii mei avem respect pentru modul în care pacienţii sunt trataţi şi în spitalele de stat şi în cele private”, a afirmat Iordache, citat de Agerpres.  Întrebat când a fost ultima oară într-un spital de stat, Iordache a răspuns că anul trecut s-a operat într-un spital de stat şi a avut condiţii mai mult decât mulţumitoare. „Eu am fost anul trecut când am fost operat într-un spital de stat şi modul în care am fost tratat şi condiţiile pe care le-am avut într-un spital au fost mult mai mult decât mulţumitoare. În plus, prin faptul că au crescut salariile din sistemul sanitar, prin faptul că au fost alocate şi o serie de instituţii spitaliceşti şi-au îmbunătăţit condiţiile, discutăm de aparatură, de construcţia de noi secţii şi aşa mai departe sunt premise că sănătatea pentru guvernare a constituit şi constituie o prioritate”, a adăugat Florin Iordache! Aș spune multe dar mă abțin!! Mai ales că simt niște ... dureri de cap, era să zic - de spate!!


Notă: nu am mai folosit expresia „Republica Teleormanistan” deoarece nu mai este de actualitate! Acum România este, în mod clar, Republica Drăgnistan!


SUPLIMENTAR:

       Sunt conștient că, prin acest articol, devin „prietenul” drăgniștilor din învățământul doljean! Este foarte posibil să suport consecințe din partea lor! Dar nu-mi pasă! La câtă slugărnicie dovedesc pentru „marele lor conducător”, pentru mine va fi o onoare să fiu pedepsit!
          Mi se replică ceva de genul: „Da ce, cu Băsescu a fost mai bine?” Sunteți duși cu capul! N-am fost niciodată susținător al lui Băsescu și nu voi fi! Mai ales acum când „madama” Elena Udrea îl laudă așa mult de „marele vostru conducător” - Dragnea!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

DESPRE CHESTIUNI POLITI ... CHISTE!

  DESPRE CHESTIUNI POLITI … CHISTE! 1. Coaliția renunță la Cârstoiu și fiecare merge cu candidat propriu pentru București: Firea și Burduj...