duminică, 16 septembrie 2018

ULTIMELE EVOLUȚII DIN REPUBLICA TELEORMANISTAN.

ULTIMILE EVOLUȚII DIN REPUBLICA TELEORMANISTAN!
        În această faimoasă republică se întâmplă lucruri revoluționare! Se pare că drăgnismul ajunge pe cele mai înalte culmi ale prostiei, pardon, dezvoltării! Domnul profesor Liviu Pop ne-a demonstrat că 12 este mai mare decât 16! Propun să i se acorde Premiul Prostbel pentru Mateoftică! Este o înaltă contribuție pentru afirmarea Prostiei ca știință! De ce să nu apreciem eforturile considerabile ale ... omului!?
       Mai departe, vedem cum Marele Cârmaci ne demonstrează felul în care s-au mărit toate! Gazele, lumina, întreținerea etc.! Pardon, salariile, pensiile etc.! Doamna responsabilă cu „măririle”, una numită Lia, ne aduce mereu vești despre noi și noi măriri! Ferească, pardon, Slavă Domnului!
        De ce să nu fim mulțumiți!? Să fim mândrii că această republică promovează cele mai înalte valori, ca de pildă: prostia, obrăznicia celor din funcții, grosolănia, campanii de denigrare a tuturor celor care li se opun, promovarea cretinilor în diverse posturi pe baza calității lor de slugi ale Marelui Cârpaci, pardon, Cârmaci! 
      Revenind în ... România, mă bucur să văd cum Marelui Cârmaci încep să i se înece borcanele, pardon, socotelile! Este vital pentru România să scape de acest individ și de înteaga sa camarilă!
      Observ că PSD Dolj îl sprijină pe „Mărețul Ctitor” al Republicii Teleormanistan! Cum au ajuns la această convingere? Și-au întrebat membrii de partid dacă sunt de acord!? Nu! Niște „mici” Dragnea au hotărât acest lucru! Este evident că pentru micii Dragnea ar fi o mare problemă căderea dumnezeului lor! Dar, nu m-aș mira ca, unii dintre drăgniști să pretindă, după înlăturarea lui Dragnea, că ei au fost luptători anti-Dragnea dinainte de a se fi născut! Și după revoluția din 1989, ne-am trezit cu o groază de nomenclaturiști care au devenit brusc dizidenți și lutători în revoluție, primind și certificate de revoluționari! Propun, așadar, să se emită de pe acum certificatele de luptători anti-Dragnea pentru drăgniști! Mai ales pentru cei din conducerea PSD Dolj! Parcă-i văd cum se vor grăbi să se dezică de tătucul lor!
      Spuneam într-o altă postare că, pentru însănătoșirea ulterioară a României ar fi necesară desființarea județului Teleorman! Da! Este nevoie de așa ceva! Oricum în România este necesară o reformă administrativă drastică! Ar fi de dorit una după modelul celei realizate cu mulți ani în urmă de Polonia! Din actualele județe trebuie menținute și mărite ca supărafață cam 20 - 24 de județe! Denumirile acestor județe trebuie să fie unele cu simbolistică istorică puternică! De pildă: județele Teleorman și Giurgiu ar putea alcătui un nou Județ numit Vlașca! Alt exemplu: Ilfovul + Bucureștiul, împreună cu județele Ialomița și Călărași ar putea alcătui un nou Județ Ilfov. Doljul ar putea fi unit cu județul Olt; Gorjul cu Vâlcea; Maramureșul cu Satu-Mare, Clujul cu Sălajul - păstrându-se denumirile mult mai semnificative Maramureș și Sălaj! Pot da și alte exemple: Suceava cu Botoșani să fie unite într-un județ cu denumirea de Bucovina; Galațiul cu Vrancea, păstrându-se denumirea de Vrancea etc.. Pentru unii așa ceva este de neconceput! Să se gândescă la un alt exemplu, nu la cel al Poloniei, ci la cel al ... Germaniei! Câte state, stătulețe germane n-au existat de-a lungul istoriri! Și totuși, ele au fost, treptat, treptat, înglobate în altele cu mai multă rezonanță istorică! Și în Polonia din 40 și ceva de voievoadte au rămas undeva la vreo 16, mi se pare! Nu s-a dat nimeni peste cap!
        De asemenea, trebuie abrogate fără ezitare: așa-zisa revoluție fiscală, legea manualului unic dată de „excepționalul” profesor Liviu Pop, depolitizarea apratului bugetar - asta nu cred că se va întâmpla vreo dată în timpul vieții noastre, dar o propun, revenirea la costul standard per elev impusă de același Uriaș om de știință, pardon, prostologie Liviu Pop, prin revenirea la situația anterioară, - învățământul necesită bani!! Aș mai spune că, este necesară desființarea titularizării în învățământ și trecut imediat la titularizare ape 4 ani pe școală/ școli. Concursul trebuie să fie național dar titularizarea nu poate fi pe viață! Nu există așa ceva în țările dezvoltate! După 4 ani, înapoi la concurs dacă suntem buni! Așa se pot asigura șanse egale pentru toți și competiția! Să nu mai asistăm la situații aberante de genul: unui titular i se reduc orele pe specealizarea/ specializările sale, și i se dau în școală/școli ore de: cultură socială/civică, istorie, geografie, sport, religie etc.! Este de netolerat! Cu astfel de practici se duce pe apa sâmbetei calitatea actului de predare/învățare în învățământ! Dar, titularii sunt, probabil, multilateral dezvoltați! Se pun țările dezvoltate cu noi!?
       Sunt multe lucruri de spus, dar este evident pentru orice om normal la cap că, dacă Liviu Ceaușescu, pardon, Dragnea rămâne la conducerea PSD-ului, acest partid va face exploxie iar România va fi tot mai izolată în Uniunea Europeană și tot mai aproape de modelul Turcia, Ungaria și, chiar Venezuela! Imagianți-vă ce s-ar întâmpla cu România dacă ar înceta finanțarea externă!? Îi tot aud pe unii drăgniști care o dau înainte cu suveranitatea, cu independența etc., etc.! Falimentul României ar avea loc în secunda 1!! 
     Apropo de referendumul pentru familia tradițională, nu uitați că ni-l propune unul care s-a „luat” cu una muuult mai tinerică decât el!! Asta da familie tradițională!

Notă: orice asemănare între Premiul Nobel și Premiul Prostbel sau între Matematică și Mateoftică este neavenită!

4 comentarii:

DESPRE CHESTIUNI POLITI ... CHISTE!

  DESPRE CHESTIUNI POLITI … CHISTE! 1. Coaliția renunță la Cârstoiu și fiecare merge cu candidat propriu pentru București: Firea și Burduj...