joi, 26 ianuarie 2017

GÂNDURI.

GÂNDURI

  Ce mai face PNL-ul? Ce mai face așa-zisa dreaptă din România? Păi...ce să facă? Este, în continuare, anti-PSD și...atât! Mă uit siderat la intervențiile publice ale celor din PNL. Sunt contra măririlor de salarii, măririlor de pensii, contra desființării unor taxe. Totul pentru că au fost propuse de PSD! Cum naiba să te opui, tu partid de dreapta, unor măriri de salarii? Cum să susții că mărirea salariului minim este o crimă economică pentru privați? Zău așa! Suntem la 10 ani de la intrarea în U.E. și avem cele mai mici salarii din această Uniune. De ce să nu merităm niște salarii mai mari? PNL ar trebui să militeze, cu tupeu chiar, pentru un salariu minim de 2000 de lei! Nu ar trebui să se mai permită în România salarii mai mici de 2000 de lei! Chiar așa? Ne interesează ce vor Multinaționalele? Ne interesează ce vor așa-zișii patroni? De parcă n-am ști că mulți dintre ei sunt dependenți total de contracte cu Statul! Chiar nu se observă că mari evazioniști sunt în privat? Că sunt mulți patroni care nu plătesc taxe și țin angajați la negru? Nu se observă că multe Multinaționale preferă să aibă ca „angajați” studenți part-time, pentru că aceștia nu emit pretenții? Mă-ntreb - ce dorește PNL-ul? Vrea să fie avocatul marelui capital? Chiar n-a învățat nimic din „experiența” guvernului tehnocrat, care aproape că l-a înmormântat ca partid? Sau dorește să susțină pe mai departe că noi românii trebuie să muncim „pe 2 lei”? „Succes” PNL!
     Cum naiba să te opui scăderii sau desființării unor taxe, cum ar fi taxa Radio-TV? Frate, ăștia sunt nebuni! De când un partid de dreapta se opune reducerii fiscalității sau tăierii unor taxe pe care nu ezit să le calific ca fiind nesimțite? Să luăm de exemplu taxa Radio-TV. Pe bune? Nu trebuia desființată? Mă băieți, cine se mai uită la TVR? Cine mai ascultă Radio-România? Eu, de pildă, aș fi de acord să plătesc o taxă mare pentru TVR dacă aceasta ar fi, cu adevărat, o televiziune publică, dacă ar promova emisiuni culturale,educative, documentare, cum face BBC-ul. Dar de ce să plătim taxă Radio-TV când, se știe, cele două instituții au fost totdeauna favorabile puterii politice, indiferent cine a reprezentat această putere politică?
    Nu este nevoie În România de măriri de pensii? Chiar așa de netrebnici sunt foștii pedeliști? Nu suportă să audă vorbindu-se de pensionari, pentru că, nu-i așa, sunt votanți PSD?
    Observ cum în ultimele săptămâni mulți din PNL trec la ALDE. Sigur, mă-ntreb cum de i-a lovit brusc revelația că adevăratul partid liberal ar fi ALDE? Totuși. este clar că, promovând pe mai departe discursul ăsta, PNL va rămâne doar cu talibanii pedeliști! Ce să mai amintesc de Bușoi cu afirmația sa absolut siderantă - „Sunt mulți profesori care au 6 case din meditații.”- ? Doamne, cât de...preș trebuie să fi pentru a-l apăra pe Johannis!? Încă odată - „succes” PNL!
  Cât despre PSD, acesta promovează cu obstinație niște ordonanțe pentru amnistie și grațiere, pretinzând că dorește să facă un gest de umanitate. Haida de! Zău așa? Chiar nu ne dăm seama că mulți capi din PSD sunt disperați? Chiar ne trebuie multă școală  ca să ne dăm seama ce se urmărește de fapt? Sub pretextul luării unor măsuri în acord cu cerințele CEDO, PSD dorește să-și pună la adăpost „găinarii”din partid. „Succes” PSD!
    Domnul...Johannis! Ce mai este de spus despre acest așa-zis președinte? Este clar, cel puțin pentru mine, că nu este președintele tuturor românilor! Ba mă-ntreb dacă nu cumva este președintele Binomului SRI-DNA? „Succes” domnule Johannis!
   Ce să mai vorbim de lupta anticorupție? Auzi chestie, să facem referendum pentru continuarea acestei lupte! Cum să mai susținem continuarea acestei lupte sub conducerea doamnei Kovesi? Cum să mai coordonezi tu, doamnă Kovesi, această luptă când ai un plagiat evident, indiferent câte instituții „academice” te-ar albi? Părerea mea este că această „luptă anticorupție” a avut un partizanat evident anti-PSD și n-a făcut decât să victimizeze PSD-ul în ochii multora și, astfel, Binomul SRI-DNA a contribuit, din plin, la ascensiunea PSD-ului! „Succes” doamnă...Kovesi!
    Ce ar mai fi de sperat în această țară? Uneori am tot mai mult convingerea că România este o țară eșuată, că nu mai are șanse să-și revină! Unde să mai găsim speranțe? În tineretul tot mai puțin educat, iubitor de Facebook? Un tineret total dezinteresat de școală, care se comportă tot mai nepoliticos, șmecherește - după tipicul, des întâlnit pe Facebook, „o ardem ca bagabonții”?
    Pentru unii un refugiu ar fi credința, confundată cu instituția Bisericii. Recunosc că și eu am făcut, deseori, această confuzie. Dar, și-n Biserică vedem suficiente neorânduieli! Cred că nici Biserica nu mai este un refugiu ci o evadare, o fugă de realitate! Credința, desigur, întotdeauna trebuie să fie o întărire...dar, parcă poți fi un bun credincios și-n afara României!
    Și...da, am ajuns la o posibilă soluție, cel puțin, pentru mine - plecarea în străinătate! Desigur, sunt conștient, sau cred că sunt, că nici asta nu-i o soluție decât în ideea să muncești și să fi respectat pentru munca ta, adică să nu primești un salariu „de 2 lei”!
   Am tot sperat că-n România mai sunt speranțe că lucrurile se vor schimba, dar, nu mai văd cum! De unde sau de la cine să mai vină schimbarea?

Un comentariu:

DESPRE CHESTIUNI POLITI ... CHISTE!

  DESPRE CHESTIUNI POLITI … CHISTE! 1. Coaliția renunță la Cârstoiu și fiecare merge cu candidat propriu pentru București: Firea și Burduj...