duminică, 10 octombrie 2021

SĂ NE REAMINTIM - PROGRAMUL TVR ÎN ZILELE REVOLUȚIEI!

 SĂ NE REAMINTIM - PROGRAMUL TVR ÎN ZILELE REVOLUȚIEI!

Miercuri, 20 decembrie 1989:

19.00 Mesajul tovarăşului Nicolae Ceauşescu, preşedintele Republicii Socialiste România

19,25 TELEJURNAL

19.25 Vizita în Iran a tovarăşului Nicolae Ceauşescu

19.25 Întoarcerea în ţară

19.27 Vizita în Iran (inclusiv plecarea)

19.35 Comunicatul comun româno-iranian

19.39 Vizita tovarăşului Nicolae Ceauşescu reflectată în presa şi radioteleviziunea iraniană

19.42 În spiritul sarcinilor indicate de tovarăşul Nicolae Ceauşescu (imagini din  industrie şi construcţii)

19.54 Meteo

19.57 În dezbatere- Documentele Congresului al XIV-lea al Partidului Comunist Român.

20.23 Cântece patriotice din judeţele ţării

20.53 Mândria de a fi cetăţean al României Socialiste.

21.09 File de glorioasă istorie

21.29 Documentar despre România

21.45 Reluarea cuvântării tovarăşului Nicolae Ceauşescu de la ora 19

22.10 Trăim decenii de împliniri măreţe

22.30 Telejurnal (Vizita în Iran, Fapte de muncă, Ştiri externe, Meteo)

după ora 23 Închiderea programului.

Joi, 21 decembrie 1989:

11.57 Mira de reglaj (doar două minute)

11.59 Transmisiune directă de la Marea Adunare populară din Piaţa Republicii din Capitală organizat la cererea muncitorilor din Bucureşti

12.40 celebra întreruprere

12.54 Închiderea programului.

19.00 TELEJURNAL

Şedinţa Comitetului Central al Partidului Comunist Român

Mitingul de la Bucureşti

Ripostă fermă manifestărilor de denigrare (alte adunări în ţară)

Situaţia din Panama

Meteo

20.00 Chemare (pentru apărarea şi consolidarea cuceririlor revoluţionare ale poporului român, a independenţei şi suveranităţii patriei)

20.01 File de glorioasă istorie. Flacără nestinsă a dragostei de ţară (neprogramat- rezervă din Mapa specială)

20.20 Chemare

20.23 Versuri şi cântece patriotice, revoluţionare

20.53 Chemare

20.57 Congresul al XIV-lea - Congresul marilor victorii socialiste. Deplină independenţă economică şi politică a ţării - realizare istorică a Epocii Nicolae Ceauşescu.

21.20 Chemare

21.21 Din marea carte a patriei socialiste. Maramureşul- o poartă deschisă spre oameni

21.38 Apel către cetăţenii României (Comunicat)

21.40 Deplină unitate în patria română. Versuri şi cântece revoluţionare.

21.49 TELEJURNAL

21.49 Şedinţa Comitetului Central al Partidului Comunist Român

21.52 Mitingul de la Bucureşti

22.10 Ripostă fermă capitaliştilor

22.16 Ştiri externe

22.18 Fermă condamnare a SUA împotriva atacării Republicii Panama

22.19 Meteo

22.21 Închiderea programului (Hora Unirii)

Vineri, 22 decembrie 1989:

10.50 Mira de reglaj

10.52.30 Imnul de stat + Harta RSR (Trei culori cunosc pe lume)

10.56.00 Sigla TVR cu muzică patriotică instrumentală

11.02.00 Decret prezidenţial de necesitate

11.05.00 Sigla TVR

11.06.00 Cântece patriotice

11.25.30 Decret prezidenţial de necesitate

11.29.00 Sigla TVR

11.30.00 Cântece patriotice

11.37.00 Decret prezidenţial de necesitate

11.40.30 Cântece patriotice

11.45 Decret prezidenţial de necesitate

11.49 Închiderea programului.

 Urmează, în continuare, un lung citat din cartea editată de Televiziunea Română, REVOLUŢIA ROMÂNĂ ÎN DIRECT, volumul 1 apărută la sfârşitul anului 1990, sub coordonarea lui Mihai Tatulici. Au promis că vor scoate trei volume, dar şi-au dat seama că scot prea multe lucruri la lumină şi s-au oprit la primul şi singurul volum. „Fără niciun fel de anunţ prealabil la radio, postul de televiziune se deschide la o oră la care telespectatorii nu erau obişnuiţi. Dar după evenimentele de la Timişoara, după cele din ziua precedentă de la Bucureşti, această emisiune devenise previzibilă. O ţară întreagă o aştepta. După o miră scurtă şi semnalul muzical, a apărut sigla TVR. Şi imediat a intrat în emisie Studioul 4. În cadru, crainicul George Marinescu. În dreapta sus, sigla Actualităţi TVR. Iată textul citit: „Decret prezidenţial cu privire la instituirea stării de necesitate pe întreg teritoriul ţării. Având în vedere încălcarea gravă a ordinii publice prin acte teroriste, de vandalism şi de distrugere a unor bunuri obşteşti, în temeiul art.75, pct.14 din Constituţia Republicii Socialiste România, preşedintele Republicii Socialiste România decretează

Art.1 - Se instituie starea de necesitate pe întreg teritoriul ţării. Toate unităţile armatei, Ministerul de interne şi formaţiunile gărzilor patriotice sunt puse în stare de alarmă.

Art.2 - Pe timpul stării de necesitate se interzic orice întruniri publice, precum şi circulaţia în grupuri mai mari de 5 persoane. Se interzice circulaţia pe timpul nopţii începând cu ora 23, cu excepţia persoanelor care lucrează în schimburi de noapte.

Art.3 - Toate unităţile socialiste sunt obligate să ia măsuri imediate de desfăşurare normală o proceselor de producţie, pentru paza bunurilor obşteşti şi pentru respectarea strictă a ordinii, disciplinei şi a programelor de lucru.

Art.4 - Consiliile populare municipale, orăşeneşti şi comunale sunt obligate să asigure respectarea strictă a ordinii publice, paza bunurilor şi proprietatea socialistă de stat şi cooperatistă, aprovizionarea în condiţii bune a populaţiei, desfăşurarea normală a transporturilor, organizarea şi desfăşurarea in bune condiţii a întregii activităţi economice şi sociale.

Art.5 - Întreaga populaţie a ţării este obligată să respecte cu stricteţe legile ţării, ordinea şi liniştea publică, să apere bunurile obşteşti, să participe activ la înfăptuirea normală a activităţii economico-sociale.

 Decretul este semnat de tovarăşul Nicolae Ceauşescu, preşedintele Republicii Socialiste România.

 În Bucureşti şi în întreaga ţară muncitorii să apere tot ceea ce s-a realizat, suveranitatea şi independenţa ţării. Informăm că Ministrul forţelor armate a acţionat ca trădător împotriva independenţei şi suveranităţii României şi dându-şi seama că este descoperit s-a sinucis. Facem apel către toţi cei care-şi iubesc ţara şi poporul să acţioneze cu cea mai mare fermitate împotriva oricărui trădător. Toate zvonurile şi minciunile au fost dirijate în strânsă legătură cu trădătorii de ţară şi cu cercurile imperialiste de trădătorul Milea, care a organizat aceste provocări, a spus minciuni şi a informat fals în legătură cu situaţia din ţară. Apelăm la clasa muncitoare, ţărănime şi intelectualitate, la întregul popor, de a acţiona cu înaltă răspundere pentru a întări ordinea şi liniştea. Problemele noastre să le rezolvăm în strânsă unitate, fără niciun amestec din afară. Să facem totul pentru a apăra suveranitatea, independenţa şi integritatea României socialiste”

 Sigla TVR şi marş mobilizator, mai mult de un minut. Apoi comunicatul se reia în aceeaşi lectură, a lui George Marinescu. La cea de-a doua lectură, starea de emoţie, de surescitare a crainicului creşte - tuşeşte, îşi drege vocea. Important de semnalat este şi faptul că faţă de prima variantă a comunicatului, următoarele trei (căci au fost patru de toate), conţin o ciudată modificare. Fraza care se referă la generalul Milea, cităm , „… de trădătorul Milea, care a organizat aceste provocări, a spus minciuni şi a informat fals în legătură cu situaţia din ţară”, capătă o virgulă în loc de punct, şi apoi o adăugire „nespunând nimic despre crimele şi distrugerile din Timişoara”. Din nou siglă TVR şi marş mobilizator pe dedesubt. Pe aproximativ aceeaşi durată. Urmează a treia lectură a comunicatului. Această adăugire este ultima „indicaţie” pe care „conducerea superioară” de partid o transmite Televiziunii Române. Ea este de natură să releve faptul că cei doi intenţionau - în disperare de cauză - să facă din generalul Milea, post-mortem, singurul vinovat din interiorul ţării pentru tot ceea ce se întâmplase la Timişoara. Din nou sigla TVR şi marş mobilizator. Apoi a patra lectură a comunicatului. După aceasta, sigla TVR a rămas minute întregi în emisie, pe alb, fără nicio muzică pe dedesubt”

12.30-12.47 Mira cu bare

12.47 Sigla TVR cu muzică simfonică

12.51 Prima emisiune liberă

12.54 Sigla TVR cu mizică simfonică

12.59 Transmisiune directă maraton din studiouri şi din curtea TVR

16.03 Muzică populară dintr-un concert Tezaur folcloric

16.09 Teodor Brateş anunţă pauză pentru o oră, ca să se răcească aparatele!

16.10 Închiderea programului.

 Continui citatul din cartea „REVOLUŢIA ROMÂNĂ ÎN DIRECT”: „În jurul orelor 13-14 a apărut pe ecranele celor ce lăsaseră televizoarele deschise (şi erau mulţi!) sigla TVR sub care s-a auzit muzică simfonică. Această imagine, de obicei lipsită de semnificaţie a intrigat o ţară întreagă; era limpede că la Bucureşti se întâmplase ceva. Numeroase mărturii ale telespectatorilor din diferite oraşe ale ţării dovedesc limpede, că prima emisie liberă a televiziunii a fost receptată chiar din primul moment. Paradoxal, ceea ce telespectatorii încă nu vedeau se petrecea în studioul 4 al Televiziunii şi imaginile înregistrate o dovedesc. În haosul creat, nu s-a mai menţinut tradiţionala colaborare între studioul de emisie, controlul general şi serviciul magnetoscoape. Studioul 5 avea impresia că este în emisie, Studioul 4 se pregătea să intre în emisie, în timp ce controlul general încă nu avea confirmarea deschiderii releelor teritoriale. Aşa se face că funcţionând un magnetoscop, suntem în posesia unor imagini care n-au intrat pe post. Ele provin din studioul 4 care se pregătea să intre în emisie. Imaginile prezintă o masă de aproximativ 30 de civili (între care se pot recunoaşte Ţugui, Şold, Holban, Cazimir, Caramitru, Dinescu, Brateş, Ciurăscu, Modreanu, Alex. Mica, Rizea, ş.a.), care discută agitat despre ce urma să se întâmple. Secvenţa durează aproximativ 2 minute. După care se face relativ ordine în cadru, în faţa meselor de prezentare (folosite de obicei de crainici) rămân în prim plan Caramitru şi Dinescu, un grup de civili, iar în spate un grup mai numeros de tineri, urcaţi probabil pe scaune şi care ţin un steag tricolor la vedere. După care Dinescu îşi şterge fruntea de transpiraţie , Caramitru priveşte înainte, muzica se filează şi vocea cunoscutului actor devine prima voce care se va auzi la Televiziunea Română Liberă.  Ion Caramitru (în bluză de trening, hanorac de fâş, cu o gentuţă trecută după gât, surescitat, obosit):

 - Fraţilor, mulţumită lui Dumnezeu (îşi face cruce) ne aflăm în studiourile Televiziunii. Am reuşit să ajungem aici în spatele tancurilor, cu armată şi cu studenţime şi cu oamenii pe care-i vedeţi şi cu mii şi mii de români şi de alte naţionalităţi care ne-au condus. În faţa dumneavoastră se află eroul nostru, Mircea Dinescu, poetul. Vă rog să-l priviţi, el lucrează, vă va spune despre …,  ce este vorba. Suntem emoţionaţi, obosiţi şi dorim ca tot poporul român, de orice naţionalitate, care a luptat cu arma în mână în sensul că au avut în suflet acea suflare divină a lui Dumnezeu şi a răbdării poporului român care în sfârşit s-a rupt să putem asculta cuvintele lui Mircea Dinescu care va fi … vor fi purtătoarea geniului românesc peste timp. Noi lucrăm … Iată-l pe Mircea Dinescu, care o să vă spună. … Spune ce faci?

 Mircea Dinescu (pulover negru de lână de casă, cu dungi subţiri roşii şi galbene, nebărbierit, tras la faţă, transpirat, surescitat):

 - Peste 10 minute vom da un apel către populaţie. Vă rog să vă pus … să vă păstraţi calmul, sunt momente în care Dumnezeu şi-a întors faţa către români. Să ne uităm către Dumnezeu, câteva minute, înainte de a vă vorbi, înainte ca să apelăm la toate forţele ale armatei noastre (ridică vocea) armata din Bucureşti e cu noi, dictatorul a fugit … apelăm … facem un apel către Ministerul forţelor de interne, să depună armele, să intre în cazarmă … poporul e cu noi. Peste 5 minute vom face un apel către toată suflarea română … către eroicul popor român …

Teodor Brateş (din off): -… victorios!

M.Dinescu (şi alţii) : - … victoros!

 Toţi (de-a valma) :Televiziunea e cu noi! Am învins! Am învins! Suntem aici! Am învins! Emisia Studioului 4 se întrerupe câteva secunde, timp în care grupul se reorganizează cu greu. Şi alţii se urcă pe scaune. Se mai desfăşoară un drapel tricolor. E o presiune permanentă a celor din spate de a ajunge în faţă. Pe aceste imagini se filează muzica şi se aude din nou vocea lui Mircea Dinescu.

 M.Dinescu - Către întregul popor român! Fraţilor, în clipa aceasta lucrăm împreună la programul şi proclamaţia către ţară. Rugăm să vă păstraţi calmul şi înţelepciunea. A curs destul sânge. Trebuie să avem răbdare. Am aşteptat 20 de ani …

 T.Brateş - …25

 M.Dinescu - … 25 de ani … să mai avem răbdare câteva minute. Poporul a învins! Apelăm încă o dată la armată şi la securitate să depună …

 Voci din spate - Armate e cu noi!

 M.Dinescu - … steagurile în bernă (din off - Să fraternizăm!) Să fraternizăm! A curs destul sânge … la Timişoara, la Bucureşti, la Cluj … la Iaşi …

 Voci diu off - … Sibiu … Arad…

 M.Dinescu - … Arad, … Sibiu (din off Braşov) în toată ţara (off … la Reşiţa, vocea e de femeie). Fiţi calmi! Ieşiţi pe stradă în linişte … ascultaţi în linişte totul … fiţi …

 T.Brateş - … Să apere Televiziunea …

 M.Dinescu - … apăraţi Televiziunea română …

 Voce din off - … şi Radiodifuziunea..

 M.Dinescu - … şi Radio … difuziunea … şi fabricile. Nu devastaţi nimic. Fiţi calmi, aveţi răbdare o clipă! 5 minute şi poporul român va învinge pentru totdeauna. Se suflă din off tot felul de îndemnuri. Cele care se aud mai tare sunt preluate de vorbitor.

 M.Dinescu - … Daţi dovadă încă o dată de calm şi înţelepciune … Vom reveni din 10 în  10 minute … Vom lucra aici împreună cu toţii … Nu răspundeţi la provocări …

 O voce (reia ideea) - … la Program şi proclamaţia …

 M.Dinescu - la Prog … la Programul poporului român (obosit) şi la proclamaţia către popor…

 I.Caramitru - A vorbit Mircea Dinescu, pentru cine nu-l cunoaşte. Acesta este Mircea Dinescu, poetul nostru naţional (M.Dinescu suflă greu, se aude respiraţia în microfon) care a suferit …

 M.Dinescu (ca ars) - … nu am suferi … nu eu am suferit … Eu am stat în spatele cărţilor mele şi mi-am asumat dacă vreţi moartea … Eroi sunt cei care au murit … în … toţi sunteţi eroi … tot poporul român e erou în clipa asta …

 I. Caramitru - Aşteptaţi proclamaţia!

 Se dă legătura în curtea TVR unde o mare mulţime se agită, scandează … Un cetăţean în jur de 35 de ani e lângă un microfon. Nu se aude sunetul de ambianţă. Imaginile sunt ilustrate cu muzică simfonică. Se agită diverse alte persoane în jurul acestui microfon instalat lângă pasarela care leagă blocul turn ce corpul studiouri. Lângă el, ing. Mircea Toader, şeful serviciului Care de reportaj, ing.Vascan, şef de car, alţi tehnicieni, operatorul Cătălin Căţoiu, care filmează cu o cameră Sony Betacam. Imaginile din curtea Televiziunii sunt transmise de carul 5 color, al cărui şef, ing. Mihai Mârţu, a luat singur iniţiativa de a face această transmisie. Se lucrează cu două camere la care muncesc nu operatorii de imagine, ci lucrătorii carului . Publicul (ca o reacţie la ceva ce s-a spus anterior): Nu suntem tovarăşi! Nu suntem tovarăşi! (scandarea durează aproape un minut). Mihai Voicu (aşa a declarat că se numeşte cetăţeanul care a vorbit la microfon, de profesie pictor de firme, fost lucrător în armată, a refuzat să dea alte lămuriri, a cerut bani pentru aceste informaţii, a mai spus că-i este frică):

 - Cetăţeni ! Cetăţeni ! Vă rugăm linişte!

 Mulţimea scandează apoi „Suntem români”!

Vineri, 22 decembrie 1989 (0rele 17-24):

 După pauza de răcire a aparatelor, emisia a început la ora 17.10 şi a continuat până la ora 7 dimineaţa. Transcrierea emisiunii dintre orele 17 şi 24 ocupă 64 pagini A5. Din nefericire, volumul 2 care urmă să redea emisiunea de după ora 0 nu a mai apărut niciodată.

17.10 Sigla TVR + Trei culori varianta originală a lui Ciprian Porumbescu

17.11 Transmisiune din studio

17.17 Continuă spectacolul de muzică populară de la ora 16.03

17.20 „La început a fost cântecul” (film concert cu Dumitru Fărcaş)

17.27 Transmisiune din studio

17.30 Mitingul din Piaţa Palatului (transmisie cu dificultăţi tehnice)

17.53 Transmisiune din studio

17.54 Mitingul din Piaţa Palatului

17.57 Transmisiune din studio

18.00 Mitingul din Piaţa Palatului

18.15 Transmisiune din studio (Ştiri)

18.31 Continuă filmul cu Dumitru Fărcaş (2)

18.45 Transmisiune din studio

18.53 Continuă filmul cu Dumitru Fărcaş (3)

19.00 Transmisiune din studio

19.03 Continuă filmul cu Dumitru Fărcaş (4)

19.08 Siglă TVR, fără muzică

19.16 Din studio se transmite un apel

19.18 Siglă TVR, fără muzică

19.22 Transmisiune din studio

19.24 Sigla TVR + Trei culori

19.26 Transmisiune din studio

19.29 Sigla TVR + „Eroi au fost, eroi sunt încă”, „Deşteaptă-te române!”, „Tricolorul” vechi, din nou „Deşteaptă-te române!” şi  „Eroi au fost, eroi sunt încă”

19.43 Transmisiune din studio

19.47 Sigla TVR + „Deşteaptă-te române!”, „Tricolorul” instrumental şi  „Eroi au fost, eroi sunt încă”

19.57 Din studio se transmite un anunţ

19.58 Sigla TVR + „Eroi au fost, eroi sunt încă!” şi  „Deşteaptă-te române”

20.01 Din studio se transmite un apel şi se prezintă Scânteia Poporului

20.04 Sigla TVR + „Deşteaptă-te române!”  şi  „Eroi au fost, eroi sunt încă”

20.09 Mitingul din Piaţa Palatului (incendiu)

20.10 Sigla TVR

20.15 Din nou, despre Scânteia poporului, şi incendiul de la o aripă a a Palatului

20.25 Poezia Patria de George Coşbuc, recită Gheorghe Cozorici

20.27 Din studio se transmite un apel, apoi  Mitingul din Piaţa Palatului

20.29 Reacţii peste hotare + Mitingul din Piaţa Palatului

20.42 Sigla TVR + „Deşteaptă-te române!”

20.44 Din studio se transmit informaţii şi se prezintă Scânteia Poporului

20.52 Poezia Ţara de Vasile Alecsandri

20.53 Muzică populară cu Sofia Vicoveanca

20.54 Transmisiune directă de la Miting, cu mici intervenţii din Studio

22.25 Este adus Nicu Ceauşescu în Studioul 4.

22.46 Sigla TVR + „Eroi au fost, eroi sunt încă!”

22.48 Ştiri din Studioul 4

22.53 Sigla TVR + „Deşteaptă-te române!”  şi  „Eroi au fost, eroi sunt încă”

22.57 Studioul 4 anunţa că urmează primul comunicat al FSN, apoi Ştiri externe

23.02 Sigla TVR + „Eroi au fost, eroi sunt încă!”

23.03 Ştiri interne din studioul 4

23.07 Sigla TVR + „Tricolorul” instrumental şi „Deşteaptă-te române!”

23.10 Ştiri interne din studioul 4

23.18 Sigla TVR + „Tricolorul” instrumental şi „Deşteaptă-te române!”

23.21 Ştiri interne, un ţăran cooperatist din Teleorman

23.22 Sigla TVR + „Tricolorul” instrumental şi „Deşteaptă-te române!”

23.27 Studioul 4 General colonel Ţîrcă Stelian face urări colegilor şi poporului

23.29 Sigla TVR + „Eroi au fost, eroi sunt încă!” şi  „Deşteaptă-te române”

23.31 Studioul 4 - Petre Popescu citeşte apelul Comitetului provizoriu de organizare al cetăţenilor din municipiul Constanţa, apoi mesaje de salut de la Partidul Comunist Francez  şi de la preşedintele Venezuelei, Carlos Andres Perez.

23.32 Ion Iliescu citeşte Comunicatul către ţară al Consiliului Frontului Salvării Naţionale

23.44 Sigla TVR + „Tricolorul” instrumental, „Deşteaptă-te române!”, „Tricolorul” vechi, din nou „Eroi au fost, eroi sunt încă” şi  „Deşteaptă-te române!”

23.53 Petre Popescu anunţă că radioul este în pericol. Victor Ionescu cu câteva ştiri interne şi externe

23.58 Sigla TVR + „Deşteaptă-te române!” (câteva secunde)

23.58 Apel pentru apărarea Radioului

23.59 Sigla TVR (câteva secunde)

23.59 Este atacat sediul Ministerului Apărării Naţionale  şi centrala telefonică Drumul Taberei 2.

Vineri, 22 decembrie 1989 (Ultima parte - 0rele 0-7):

 Teoretic, este foarte monoton ceea ce urmează, s-au repetat la nesfârşit aceleaşi 5 melodii. 

00.00 Sigla TVR + „Tricolorul”

00.01 Este atacată Televiziunea, Ştiri interne

00.04 Sigla TVR + Tricolor, Deşteaptă-te,Tricolor,Eroi au fost

00.10 Apel dis studio pentru apărarea Radioului

00.11 Sigla TVR

00.12 Apel al tinerilor

00.16 Reluarea Comunicatului către ţară al CFSN

00.31 Sigla TVR + Deşteaptă-te

00.33 La Timişoara – masacru

00.35 Sigla TVR + Tricolor + Eroi au fost

00.38 Vorbeşte scriitorul Ioan Grigorescu

01.02 Reluarea Comunicatului către ţară al CFSN

01.13 Continuă Ioan Grigorescu

Ştiri

01.43 Sigla TVR + Tricolor + Eroi au fost

01.45 Telegramă din Vatra Dornei, Ştiri; Ioan Grigorescu

Sigla TVR + Tricolor +Deşteaptă-te

Ioan Grigorescu

02.09 Reluarea comunicatului către ţară

02.19 Sigla TVR + „Deşteaptă-te române”

02.21 Ştiri din studio

02.25 Sigla TVR + Tricolor, Eroi au fost … + Tricolor

02.29 Vorbeşte Dan Marţian

02.31 Sigla TVR + Deşteaptă-te …

02.33 Reluarea Comunicatului către ţară

02.42 Ştiri din studio, reluarea de încă două ori a Comunicatului

03.38 Sigla TVR + Deşteaptă-te …

03.41 Studenţii prezintă Tineretul Liber

Ştiri din Studio

04.24 Sigla TVR + Deşteaptă-te …,Tricolor, Eroi au fost …, Tricolor

04.34 Reluarea Comunicatului către ţară

04.44 Din studio vorbeşte Mihai Moldovan

04.47 Sigla TVR + Deşteaptă-te …

04.51 Ştiri interne şi externe, Un comunicat despre securitate

05.00 Ştiri interne şi externe, Comunicatul către ţară al CFSN, diferite apeluri şi pauzele cu cele 5 melodii.

07.00 Închiderea programului.

(Emisia se va relua imediat, la ora 08.00)

Sâmbătă, 23 decembrie 1989 (Emisie continuă orele 08.00-22.40):

08.00 Deschiderea emisiei

 Până seara, a fost aceeaşi alternanţă de Ştiri interne şi externe, Comunicatul către ţară al CFSN,  alte comunicate, apeluri, aceleaşi melodii. După 13.30  au apărut două noi melodii – „Hora Unirii” şi „E scris pe Tricolor unire”.

18.00 Un nou comunicat FSN

20.40 Filmul artistic RINGUL regizat de Sergiu Nicolaescu şi cu Marin Moraru în rol de boxer

21.00 Ştiri din studio

21.03 Continuă filmul RINGUL

21.09 Sigla TVR (care întrerupe pentru totdeauna filmul)

21.15 Reluarea comunicatului de la ora 18

21.29 Sigla TVR

21.34 Ştiri din studiouri

22.15  Reluarea comunicatului de la ora 18

22.29 Ştiri din studio

22.40 Închiderea programului.

Duminică, 24 decembrie 1989 (Emisie în două părţi orele 09.00-15.38 şi 19.00-0.30):

09.00 Sigla TVR + Tricolorul vocal, Sfânta zi a libertăţii (premieră!) şi Deşteaptă-te, române

09.05-11.18 Maraton din Studioul 4 cu Ştiri interne şi externe, reluarea comunicatelor, apeluri, albumul foto cu vacanţa din 1980 a familiei Ceauşescu, imagini de la demonstraţia de la Iaşi. În pauze, sigla TVR

11.18 Fragment dintr-un spectacol cu Tudor Gheorghe

Odă bucurii (Beethoven), fragment dintr-un spectacol din Sala de concerte a RTV

Vorbeşte Sanda Ţăranu

11.33 Buletin informativ

11.38 Hotărârea Guvernului Maghiar

11.40 Cântă Gheorghe Zamfir

11.53 Se anunţă un nou comunicat important (al 3-lea)

Imagini de la demonstraţia de la Piteşti, de sâmbătă

12.03 Fragment dintr-un spectacol de muzică populară

12.10 Ştiri din Studio

12.46 Al treilea Comunicat CFSN

13.00 Continuă Gheorghe Zamfir

13.05 Reluarea celui de-al treilea comunicat

13.19 Corul Madrigal- Codrule, codruţule, solist Lucian Bonifaciu

13.23 Ansamblul Doina al Armatei cu un fragment din oratoriul lui Tudor din opera Tudor Vladimirescu

13.25 Apel pentru apărarea lăcaşelor artistice

Ştiri interne

13.28 Anda Călugăreanu şi un poet, în direct

13.35 Ştiri din studio şi imagini de la demonstraţia de la Ploieşti

13.48 Continuă concertul din sala RadioTeleviziunii

14.00 Reluarea celui de-al treilea comunicat

14.08 Răspusuri la telefoane

14.10 Vorbeşte Iurie Darie

14.11 Muzică simfonică dirijată de Sergiu Celibidache

14.27 Din studio se prezintă ziarul Opinia (Fosta Flacăra Iaşului)

Vorbeşte Domokos Gheza

14.36 Muzică populară din Ardeal, dintr-un film artistic

14.50 Apel, apoi ambasadorul SUA la Bucureşti transmite un mesaj din partea lui George Bush senior.

14.53 Vorbeşte Eugenia Iorga, din CNRM (?)

Vorbeşte Asociaţia Cineaştilor

15.03 Cântă Gheorghe Zamfir

15.05 Vorbeşte redacţia maghiară RTVR, apoi se trasmite un scurt film maghiar

15.15 Continuă Gheorghe Zamfir

15.20 Ştiri, Sigla TVR

15.24 Comunicatul către ţară (3)

15.35 Sigla TVR + Sfânta zi a libertăţii şi Deşteaptă-te, române

15.38 Închiderea programului

* * *

19.00 Sigla TVR (nouă) + Deşteaptă-te, române

19.05 Program din Studioul 4 cu Ştiri interne şi externe, apeluri, reluarea celui de-al treilea comunicat, Colinde de crăciun (Madrigal) şi un reportaj de la vila Zoei Ceauşescu

20.08 Spectacol cu Tudor Gheorghe

Reportaj din inteprinderi bucureştene

20.55 Vorbeşte şi cântă Ion Lăceanu

Revista presei maghiare

21.22 Film de muzică populară

Reluarea reportajului cu Zoia Ceauşescu

Vorbeşte Octavian Ursulescu

21.47 Continuă Gheorghe Zamfir

Ştiri, Colinde

Mesaje de peste hotare

Muzică simfonică

00.30 Închiderea programului.

Luni, 25 decembrie 1989 (Emisie în două părţi orele 10.00-15.00 şi 18.00-05.30):

 Orele 10-15 S-au transmis ştiri, apeluri, reluarea comunicatelor importante, multe colinde (doar audio), un desen animat cu Moş Crăciun şi prima slujbă în direct transmisă de la Patriarhia Română

 Ora 18 Din nou, ştiri, colinde, apeluri, desene animate (4 filme), muzică populară şi muzică simfonică.

21.30 Petre Popescu anunţă despre procesul şi execuţia soţilor Ceauşescu

01.30 Reportaj (scurt rezumat de la proces)

01.44 Se anunţă închiderea programului.

01.45 Sigla TVR + Tricolorul, apoi linişte

01.49 Petre Popescu revine şi solicită cetăţenilor României să rămână în faţa televizoarelor, deoarece se va transmite execuţia.

01.50-02.30 Se repetă la nesfârşit acest apel, intercalat cu sigla TVR  

02.30 Reluarea unor reportaje (Zoe Ceauşescu, Nicu Ceauşescu, Bucureşti, Arad)

05.30 Se anunţă că nu se poate developa pelicula, neavând materiale pregătite şi sunt ameninţaţi de terorişti

05.30 Închiderea programului.

Marţi, 26 decembrie 1989 (Emisie continuă orele 11.00-01.04):

10.45 Mira complexă, fără oră şi dată, folosind fundal sonor programul radio.

11.00 Sigla TVR, cu dată electronică, + Deşteaptă-te române!

11.02 Reluare rezumat proces

11.07 Revista presei, comunicate, decrete, mesaje de peste hotare

11.37 Muzică simfonică

11.42 Videoclip german (Jingle Bells, Moş Crăciun într-o sanie şi multă zăpadă)

11.44 Colinde

11.49 Scrisori din ţară

11.54 Vorbeşte un preşedinte de sindicat, Traian Floarea

12.06 Muzică simfonică din Sala de concerte a RTV

12.10 Al 5-lea comunicat CFSN

12.12 Două reportaje de la fabrici din Bucureşti

12.19 Vorbeşte Ionela Prodan

12.25 Colinde de Crăciun

12.27 Datini de Anul Nou

12.31 Muzică simfonică

12.37 Este prezentată gazeta Armata Poporului şi un afiş

12.43 Muzică simfonică

12.50 reluarea comunicatului CFSN

12.52 Apel, Scrisori din ţară

12.57 Vorbeşte Ion Alexandrescu

13.10 Muzică populară

13.18 Procesul + o fotografie cu Ceauşescu mort

13.24 Comunicate

13.32 Sigla TVR

13.36 Muzică corală

14.02 În premieră, Doina Cornea, Dumitru Mazilu şi Silviu Brucan 

16.14 Sigla TVR + Deşteaptă-te române

16.20 Reprezentantul Partidului Democrat Român

16.28 Sigla TVR + Deşteaptă-te române

16.33 Ion Iliescu, Petre Roman, reprezentanţi ai armatei, studenţi

17.19 Sigla TVR + Deşteaptă-te române şi Sfânta zi de libertate

17.23 Vorbește Ion Iliescu

17.44 Sigla TVR + Deşteaptă-te române

17.46 Film cu Gheorghe Zamfir

18.10 Vorbeşte o reporteră

18.13 Reportaj din Bucureşti

Vorbeşte un preot, apoi Ion Caramitru

Balet

Muzică simfonică

20.30 Sunt prezentate ziare noi, inclusiv PROGRAMUL RADIOTELEVIZIUNII ROMÂNE. 

20.41 Ştiri externe

20.58 Colind

21.00 Desene animate (o casă cu 8 copilaşi – partea a doua)

21.08 Colind

21.10 Vorbeşte un poet de la ţară

21.17 Colind

21.19 Desene animate - două filme - O casă cu 8 copilaşi - partea I - reluare

Doi iepuri trăiesc o poveste de dragoste în decembrie

21.32 Vorbeşte Virgil Tănase

22.00 Se anunţă difuzarea integrală a procesului, anunţ repetat mereu, alternând cu muzică simfonică din Sala de Concerte a RTVR, sigla TVR şi comunicate

00.00 Procesul soţilor Ceauşescu varianta aproape completă

01.00 Din studio se anunţă închiderea emisiei

01.02 Sigla TVR + Sfânta zi de libertate

01.04 Închiderea programului.

Miercuri, 27 decembrie 1989 (Emisie continuă orele 11.00-00.30):

 S-au transmis: știri, procesul soţilor Ceauşescu, imagini de la execuţie, apeluri, communicate, reportaje, documentare

Ora 17 Desene animate BAMBI partea I

Muzică populară

Ştiri

Colinde cu formaţia BZN etc..

 Cam atât. Miercuri 27 decembrie trebuia să apară la chioşcuri programul TVR pentru perioada D.31 decembrie 1989 - S.06 ianuarie 1990, cu programul de Revelion 1990. Bineînţeles că nu s-a mai tipărit.

Joi, 28 decembrie 1989 (Emisie în două părţi orele 11.00-14.00 şi 18.00-23.45):

11.00 INFORMAŢII

11.10 Scrisori

11.23 Reportaj din Braşov (e iarnă!)

11.27 Reportaj din inteprinderi bucureştene

11.33 Ştire externe

11.39 Prezentarea programului dimineţii

11.40 Colindele copiilor, program prezentat de Mihai Mălaimare

1156. Desene animate BAMBI (partea a 2-a)

12.20 SĂ VORBIM DESPRE LIBERTATE (Comunicat despre apă, Invitaţi din judeţul Mureş)

12.35 Începem să trăim din nou (reportaj pe străzile bucureştene)

12.45 Muzică uşoară cu Beatles

12.57 INFORMAŢII, Scrisori

13.07 Reportaje

13.27 Vorbeşte ambasadorul Italiei la Bucureşti

13.30 Vorbeşte ambasadorul Turciei la Bucureşti

13.34 Muzică populară cu Efta Botoca şi Colinde

13.56 Se anunţă închiderea programului

13.57 Sigla TVR şi Deşteaptă-te române

13.59 Închiderea programului

* * *

18.00 Sigla TVR şi Deşteaptă-te române

18.02 INFORMAŢII (PROGRAM INFORMATIV)

18.37 Invitaţi în studioul 4 al TVR

19.06 Desene animate TOM ŞI JERRY (3 filme)

19.29 Invitaţi în studioul 4 al TVR

19.40 BOLERO de Maurice Ravel

19.52 Reporta despre deservire

20.00 VALS  de Maurice Ravel

20.08 INFORMAŢII (+ gânduri despre libertate)

21.06 Film artistic DICTATORUL cu Charley Chaplin (acesta este primul film difuzat integral după Revoluţie!)

23.12 Sigla TVR + Sfânta zi de libertate

23.15 INFORMAŢII (Comunicate şi decrete)

23.43 Sigla TVR şi Deşteaptă-te române

23.45 Închiderea programului

Vineri, 29 decembrie 1989 (Emisie în două părţi orele 11.00-14.31 şi 18.00-24.00):

10.45 Mira de reglaj, fără dată şi oră, cu program de radio şi sigla TVR BUCUREŞTI

10.56 Aceeaşi miră de reglaj cu dată, oră, muzică instrumentală şi cu sigla BUCUREŞTI (fără TVR !)

11.00 Sigla TVR şi Deşteaptă-te române

11.03 INFORMAŢII (Ştiri, Reportaje, Decrete, Scrisori)

11.45 Prezentarea programului.

11.45 Desene animate ALBĂ CA ZĂPADA (partea 1)

12.19 INVITAŢI ÎN STUDIOUL 4 (din Franţa, Comunicat)

13.00 Muzică populară

13.11 Documentar 7 ZILE ÎN BUCUREŞTI

13.20 INVITAŢI ÎN STUDIOUL 4

13.42 Prezentarea unui ziar

13.45 Cântă Placido Domingo

13.56 Muzică Simfonică

14.00 Funeraliile lui Vasile Milea

14.25 Muzică simfonică

14.28 Sigla TVR şi Deşteaptă-te române

14.31 Închiderea programului

* * *

18.00 INFORMAŢII

18.39 Desene animate ALBĂ CA ZĂPADA (partea a 2-a)

19.25 Reportaj de la Radio Bucureşti

19.49 Muzică corală

19.53 SĂ VORBIM DESPRE LIBERTATE la Casa Scriitorilor

20.20 SUITA A TREIA de George Enescu, poem simfonic cinematografic

21.03 Reportaj de la CFSN

21.19 Ministrul Afacerilor Interne, alte interviuri

21.45 Muzică simfonică

22.00 STUDIOUL TINERETULUI LIBER  (multă muzică)

24.00 Închiderea programului

Sâmbătă, 30 decembrie 1989 (Emisie continuă orele 11.00-00.30):

11.00 ACTUALITATEA  (acesta este primul titlu care a înlocuit Telejurnalul, iar după câteva zile s-a transformat în Actualităţi, titlu păstrat până prin 1996, înlocuit de Anca Toader cu Jurnal, apoi actualul Jurnalul TVR)

11.42 ECRANUL COPIILOR

Colinde

La Polul Nord (film muzical realizat de Mihai Mălaimare, difuzat iniţial în emisiunea de duminică seara Micul ecran pentru cei mici)

Desene animate PISICILE ARISTOCRATE (1)

12.43 ACTUALITATEA

13.15 MAGAZIN CULTURAL ARTISTIC

Muzică populară

Muzică uşoară

Reportaje

Muzică simfonică

Brigadă de studenţi (cred că Divertis sau Vouă)

ACTUALITATEA

Anul sportiv 1989

Interviuri

Desene animate PISICILE ARISTOCRATE (2)

19.35 TELEENCICLOPEDIA

20.05 Film artistic PE ARIPILE VÂNTULUI (două serii complete)

00.10 ACTUALITATEA

00.30 Închiderea programului

Duminică, 31 decembrie 1989 (Emisie în două părţi orele 10.00-17.08 şi 20.00-05.50):

10.00 ACTUALITATEA

10.30 Transmisiune directă a Slujbei de la Patriarhia română

11.57 Invitaţi în Studio

12.05 Documentar despre Ion Creangă

12.15 Desene animate ruseşti NO PAGADI!  (4 filme)

13.07 Reportaj

13.20 ACTUALITATEA (legi, decrete, comunicate)

13.35 Reportaj de la vilele de la Snagov

13.58 SĂ VORBIM DESPRE LIBERTATE cu Gheorghe Parhon, Dan Grigore, ministrul Învăţământului

14.31 TELEPROGRAMUL SATULUI (cu multe datini)

15.33 Primul jurnal cinematografic liber de la studioul Alexandru Sahia

15.55 Apel

15.57  SĂ VORBIM DESPRE LIBERTATE

16.23 ACTUALITATEA

17.08 Închiderea programului.

* * *

20.00 Deşteaptă-te române

20.02 ACTUALITATEA

20.02 Ştiri interne

20.05 Reportaj de la Râmnicu Vîlcea, despre Contul Libertatea

20.10 Cristian Ţopescu adresează un mesaj paraşutiştilor

20.12 Reportajul Daruri pentru ostaşi

20.18 Declaraţia lui Domokoş Gheza

20.23 Reportaj de la ziarul România Liberă

20.31 Reportaj de la Uzina Danubiana

20.38 Ştiri externe

20.45 Film folcloric O noapte de Anul Nou (obiceiuri tradiţionale româneşti)

21.00 Decretul care desfiinţează Securitatea ! (aşa a început Revelionul)

21.01 REVELION 1990

21.01 Prolog

21.03 Am venit cu bucurie ( muzică populară)

21.10 Revelion 90

21.15 Marele vals

21.17 Revelioanele noastre (Toma Caragiu în 1972)

21.22 Muzică uşoară italiană

21.40 Decretul care desfiinţează Securitatea! (aşa a continuat Revelionul)

21.44 Un cântec pentru fiecare cu Cornel Constantiniu, Loredana Groza, Angela Similea

21.57 Parada glumelor

22.02 Muzică uşoară străină

22.15 Revelioanele noastre (Tamara Buciuceanu Botez - O cabinieră talentată)

22.25 Atenţie, filmăm (moment vesel)

22.35 Un cântec pentru fiecare

22.45 În pană de Anul Nou (moment vesel)

22.53 Invitaţie la dans

23.00 Mesajul preşedintelui CFSN, Ion Iliescu

23.17 Muzică uşoară

23.20 Parada glumelor

23.28 Muzică populară

23.35 Şlagăre de-a lungul anilor

23.50 Muzică populară

0.00 Deşteaptă-te române

0.07 În ritme de tango

0.11 Parada glumelor

0.14 Saluturi muzicale de la alte televiziuni

0.25 Caii (moment vesel)

0.37 Muzică populară

0.45 Papanaşul (Moment vesel cu Dem Rădulescu şi Horia Şerbănescu)

0.50 Invitaţie la dans

1.00 - 2.00 O oră de revistă

 Au mai fost doar două momente vesele şi multă muzică uşoară românească şi internaţională

05.50 Închiderea programului

Luni, 1 ianuarie 1990 (Emisie continuă orele 12.00-00.20):

12.00 ACTUALITATEA

12.40 Film serial TOATE PÂNZELE SUS - episodul 1

13.30 Concertul extraordinar de Anul Nou. Transmisiune directă de la Viena

15.00 CALEIDOSCOP

Telecinemateca Revelioanelor

Circ

Muzică uşoară românească şi internaţională

Muzică populară

Teatru scurt

16.30 ACTUALITATEA

17.00  Desene animate FERMA ANIMALELOR (George Orwell, 1955), cu o lungă prezentare făcută de Irina Margareta Nistor, care a şi dublat filmul

19.00 Vorbeşte Silviu Brucan

19.45 Se întrerupe brusc convorbirea, pentru a se transmite în direct un interviu cu Petre Roman  realizat de canalul 3 al Televiziunii Franceze

20.40 Se reia convorbirea cu Brucan

21.00 Film artistic - E.T. (Extraterestrul, dublat şi prezentat de Irina Margereta Nistor)

23.00 ACTUALITATEA

23.35 Dacă doriţi să revedeţi… (muzică uşoară)

00.20 Închiderea programului.

Marţi, 2 ianuarie 1990 (Emisie continuă orele 11.00-00.30):

 11.00 ACTUALITĂŢI

11.30 Desene animate LAMPA LUI ALADIN (1)

11.50 Film serial TOATE PÂNZELE SUS - episodul 2

12.40 Concert de prânz (Beethoven)

14.10 CALEIDOSCOP

Muzică uşoară internaţională

Muzică rock

Muzică populară

Teatru scurt

Cascadorii râsului

Scrisoarea I de Mihai Eminescu, recită Ion Caramitru

17.20 Desene animate LAMPA LUI ALADIN (1)

17.50 ACTUALITATEA

18.30 Muzică rock

19.40 Reluarea convorbirii cu Sergiu Brucan

21.00 ACTUALITATEA

22.00 Film artistic american  ŞOFERUL.

00.30 Închiderea programului

Miercuri, 3 ianuarie 1989 (Emisie în două părţi orele 11.00-14.30 şi 18.00-00.30):

11.00 ACTUALITATEA

11.25 Desene animate LAMPA LUI ALADIN (1)

12.00 Invitaţi la Televiziunea Română Liberă („TVRL” va fi fi folosită câteva luni, şi prin vară au renunţat la particula „Liberă”, redevenind TVR; tin minte , că la închiderea şi deschiderea emisiei, apărea pnetru câteva secunde un carton cu deviza „DEMOCRAŢIE, LIBERTATE, DEMNITATE”)

12.20 Muzică populară

12.40 Invitaţi la Televiziunea Română Liberă

12.50 Muzică uşoară internaţională

13.10 Ecran de vacanţă TOATE PÂNZELE SUS (3)

13.56 ACTUALITATEA

14.30 Închiderea programului

* * *

18.00 ACTUALITĂŢI

18.40 Invitaţi la Televiziunea Română Liberă

SCRISOAREA II de Mihai Eminescu, recită Leopoldina Bălănuţă

19.05 Desene animate

19.45 Muzică uşoară

20.05 Dezvăluiri (de la Snagov)

20.15 ACTUALITĂŢI

21.00 Film artistic american  CONCURENŢA

23.00 ACTUALITĂŢI

23.30 MASĂ ROTUNDĂ despre Ceauşescu partea1

24.30 Închiderea programului.

Joi, 4 ianuarie 1989 (Emisie în două părţi orele 11.00-14.09 şi 18.00-23.10):

11.00 ACTUALITĂŢI

11.23 Ecran de vacanţă TOATE PÂNZELE SUS (4)

12.10 SĂ VORBIM DESPRE LIBERTATE cu Fănuş Neagu

12.30 Muzică uşoară cu formaţii vocal instrumentale

12.58 Invitaţi la TVRL (o arhitectă)

13.15 Muzică populară

13.30 ACTUALITĂŢI

14.09 Închiderea programului

 * * *

18.00 ACTUALITĂŢI

18.45 SCRISOAREA III de Mihai Eminescu. Recită Adrian Pintea

19.00 MASĂ ROTUNDĂ despre Ceauşescu reluarea părţii1 + continuarea

20.45 Muzică populară

21.03 Desene animate (4 filme)

21.35 Decret în direct

21.40  UN SECOL DE VIAŢĂ  Concertul din 9 decembrie 1987, din Sala de concerte a Radioteleviziunii Române, organizat cu prilejul centenarului Celei Delavrancea, la care a participat şi ea, la 100 ani!)

22.57 ACTUALITĂŢI

Interviu cu fostul prim-ministru al României, Ioan Gheorghe Maurer.

23.10 Închiderea programului.

Vineri, 5 ianuarie 1989 (Emisie în două părţi orele 11.00-14.00 şi 18.00-24.00):

11.00 ACTUALITĂŢI

11.45 Ecran de vacanţă TOATE PÂNZELE SUS (5)

12.30 Invitaţi la TVRL

13.00 Muzică populară

13.25 ACTUALITĂŢI

14.00 Închiderea programului

* * *

18.00 ACTUALITĂŢI

13.35 Desene animate VRĂJITORUL DIN OZ (1)

19.10 Interviu cu Ioan Gheorghe Maurer, partea a doua

19.40 SCRISOAREA IV, de Mihai Eminescu, recită Mariana Buruiană

20.00 ACTUALITĂŢI, Interviuri, declaraţii, apeluri

22.00 Film artistic sovietic

23.20 ACTUALITĂŢI

24.00 Închiderea programului

Sâmbătă, 6 ianuarie 1990 (Emisie continuă orele 10.30-00.30):

10.30 Transmisiune directă de la Patriarhie a slujbei de Bobotează

11.00 ACTUALITĂŢI

11.30 Ecran de vacanţă TOATE PÂNZELE SUS (6)

12.20 Reluarea primului jurnal cinematografic liber Alexandru Sahia

12.37 ORA DE MUZICĂ Festivalul internaţional George Enescu

13.53 Filmuleţ dedicat paraşutiştilor

14.00 ACTUALITĂŢI, cu George Marinescu şi Florin Mitu

George Marinescu prezintă numărul 1 al revistei - program RADIOTELEVIZIUNEA ROMÂNĂ LIBERĂ.

14.35 - 20.00 CALEIDOSCOP

14.36 Eroica (reportaj şi muzică simfonică)

14.53 Muzică rock cu Holograf

15.10 Pantomimă cu Mihai Mălai Mălaimare şi studenţi de la IATC

15.15 Apel

15.20 Festivalul Dorthmund 1989

15.36 Muzică populară

15.49 Desene animate (Oblio - 1)

16.10 Cascadorii râsului

16.25 Videoclip

16.32 Telesport (cu invitaţi)

17.06 Prognoza meteo pentru luna ianuarie 1990

17.17 Reportaj despre presă

17.30 Prima parte a concertului organizat de canalul RTV4 Veronique (Olanda), ale cărui fonduri vor fi trimise românilor.

18.00 Muzică uşoară internaţională

18.25 Desene animate VRĂJITORUL DIN OZ (2)

18.55 Un secol de viaţă (2) continuarea spectacolului dedicat Celiei Delavrancea

19.45 Reflector teatral

20.00 ACTUALITĂŢI, cu Eugen Roibu şi Florin Mitu

20.24 Să vorbim despre libertate, cu George Marinescu

20.43 TELEENCICLOPEDIA:

20.45 Hora de la Frumuşica

20.51 Energii neconvenţionale

20.56 Fauna din Africa

21.05 Terra - planetă vie

21.14 Vorbeşte Ministrul Alimentaţiei

21.23 SCRISOAREA V de Mihai Eminescu, recită Dinu Manolache

21.35 Apel

21.37 Film artistic american STEAUA DE TINICHEA

23.00 ACTUALITĂŢI

00.30 Închiderea programului

Duminică, 7 ianuarie 1990 (Emisie continuă orele 10.00 - 0.00)

10.00 ACTUALITĂŢI, cu Paul Şoloc, Eugen Roibu, Nicolae Melinescu

10.25 Ecran de vacanţă TOATE PÂNZELE SUS  episodul 7

11.15 Desene animate PARISUL VESEL (GAY PUREE) episodul 1

11.45 ARMATA POPORULUI (fosta De strajă patriei)

12.20 SATUL ROMÂNESC

13.20 Invitaţi în studioul 4 al TVRL, Partidul Liberal, Judecători

14.00 - 18.00 CALEIDOSCOP

Bună seara, iubite cu Loredana Groza

14.05 muzică rock

Brigadă de studenţi

Muzică populară

Reportaj

14.35 Desene animate OBLIO (2)

14.50 ACTUALITĂŢI

 Au urmat reportaje, apeluri, documentare, varietăți etc..

 Programul zilei următoare, luni - 8 ianuarie se regăsea în programul tipărit.  Țin minte că vineri 13 ianuarie 1990 a fost zi de doliu naţional pentru victimile revoluţiei, cu multă muzică simfonică. În fiecare dimineaţă, cu excepţia zilei de luni, când emisia a început după-amiază, şi a zilei de vineri s-au transmis restul episoadelor din Toate pânzele sus. Apoi a început şcoala ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

DIN TESTAMENTUL LUI PETRU CEL MARE.

  DIN TESTAMENTUL LUI PETRU CEL MARE  „În numele Sfintei şi nedespărţitei Treimi, noi, Petru, împăratul şi suveranul întregii Rusii, tutur...