sâmbătă, 11 august 2018

CUM VĂD SITUAȚIA DIN ROMÂNIA?

 CUM VĂD SITUAȚIA DIN ROMÂNIA?
       Privesc cu mare îngrijorare evoluția situației politice din România. De la începutul acestui an, P.S.D. a pricopsit țara cu un guvern care, fără nicio îndoială, va intra în istorie ca cel mai prost guvern! Dacă guvernul Boc s-a remarcat prin servilismul grețos față de Băsescu și Udrea, acest guvern Dăncilă se remarcă prin aducerea Prostiei în fruntea țării și transformarea ei într-o Virtute națională! Rar s-a mai văzut în lume un astfel de guvern și un astfel de prim-ministru!
      Sunt tot mai convins că avem de-a face cu o grupare pe care o putem intitula „Frontul Salvării lui Dragnea”! Această grupare , sper, nu implică întreg P.S.D.-ul. Sper că un partid nu dorește să se sinucidă de dragul unui personaj absolut funciar!
       Acest Dragnea, și grupul de fanatici din jurul său, nu se vor da în lături de la nimic pentru a se păstra în fruntea țării și pentru a scăpa de justiție. Sunt absolut convins că vor fi în stare să arunce România într-o criză de proporții, indiferent de costuri! 
       Să analizăm recentele promisiuni ale lui Dragnea de măriri uluitoare de pensii. De unde va avea bani România? În momentul de față se fac împrumuturi mari în străinătate pentru actualele pensii și salarii. Desigur, dacă am fost cu toții atenți, Dragnea nu a amintit nimic despre costurile bugetare ale măsurilor preconizate! Economistul Ilie Șerbănescu a desființat categoric aceste „măsuri”, amaliza dânsului fiind de absolut de bun simț!
      Dragnea și fanaticii din jurul său nu vor să se retragă pentru că, pur și simplu, nu pot face acest lucru! În tot aparatul bugetar au fost puși în funcții „mici” Dragnea! Acești drăgniști se remarcă prin următoarele calități:
* servilism total față de„ Marele Șef”;
* prostie fără limite;
* lipsă de educație;
* limbaj injurios și comportament de bădărani;
* incapacitatea de a argumenta logic orice fel de idee;
* comportament agresiv cu oamenii;
* campanii de jignire a celor care nu le cântă în strune etc..
    Iată, așadar, ce înseamnă „sistemul Dragnea”! O sumă întreagă de drăgniști care au de pierdut Absolut Totul dacă Dragnea s-ar retrage! 
      Ar fi de sperat ca în P.S.D., în ceasul al doisprezecelea, oamenii să se trezească și să realizeze că un partid nu poate sta într-un singur om!
     De cealată parte, în „Frontul Anti-P.S.D.” găsim, mai ales, pe foștii pedeliști. Aceștia flămânzesc în opoziție din 2012! Dorința lor pentru a reveni la putere este Dementă! În întreaga țară s-a pornit o campanie irațională pentru declanșarea unei „revoluții”, care de fapt să-i readucă pe ei la putere!
În opinia mea, în momentul de față, în țară se confruntă două grupări la fel de toxice și de periculoase - gruparea Dragnea și gruparea foștilor pedeliști. Ambele sunt Otravă pentru România! Să nu uităm jaful financiar din vremea guvernului Boc!
      Am senzația că, două personaje, dorind fiecare, puterea totală, - Dragnea și Johannis -, vor duce țară pe marginea prăpastiei! 
   Am văzut cu toții mitigul Diasperei: Sub pretextul acestui miting, am asistat la o radicalizare a discursului politic până la cote inacceptabile în orice alt stat democratic. Curios cum și o serie de intelectuali s-au lăsat atrași în acest joc! Cu ce scop? Doresc să fie folosiți de gruparea „imaculaților” lui Blaga ? Jenant!
    Personal am convingeri politice de stânga. Din această perspectivă sunt înclinat spre P.S.D., dar subliniez P.S.D.! Nu sunt de partea unui P.S.D. care s-a transformat în P.S.Dragnea!! Nu susțin un partid care a teleormanizat România! Sunt mândru că sunt român, nu teleormanistanez!! Nu am de gând să asist impasibil cum România devine Republica Teleormanistan! O republică în care Proștii și Bădăranii să aibă dreptul de a conduce, de a lua orice fel de măsuri, cât de absurde numai fiindcă „Putem”, ca să-l citez pe „ideologul” acestei Republici Teleormanistan, Codrin Ștefănescu! Nu doresc să cauționez și eu îndepărtarea României de Uniunea Europeană! 
     Asta nu înseamnă că-i susțin pe ceilalți! Nu! Știu foarte bine ce-au făcut pedeliștii cât s-au aflat la putere. Mai ales în Dolj, în învățământ, prin „concursurile de titularizare” în sistemul „pilot”! Dar, și actualii drăgniști nu sunt mai prejos! În Dolj, învățământul este contaminat de slugi servile capabile de Orice dacă nu le cânți în strună! Am experimentat pe propria mea piele acest lucru! Anul trecut la Titularizare - Istorie am luat nota 10! Apoi am luat ore vacante în 3 școli și trebuia să fiu titular conform legii date de ... pedeliști și aplicată de pesediștii drăgniști! Dar, nu sunt Drăgnist și ... pa Titularizarea!! Am constatat, de asemenea, ce înseamnă ura drăgniștilor - sunt capabili să declanșeze campanii mizerabile de denigrare, de calomniere! Mă întreb ce se va întâmpla că acești drăgniști când Dragnea va fi istorie? Sper că nu vor fi însușiți de alți puternici ai zilei doar pentru calitatea lor de a „cânta” în strună șefilor!
     Ce cred că ar fi de făcut? Ar fi de sperat ca atât P.S.D.-ul cât și P.N.L.-ul să se curețe de aceste elemente toxice capabile de orice pentru putere, inclusiv de a-i învrăjbi pe români unii contra altora! Dar, mi-e teamă că nu se va întâmpla și este foarte posibil să asistăm în viitorul apropiat la apariția unor așa-zise mișcări anti-sistem, care efectiv vor arunca România în prăpastie. Mișcările anti-sistem, în afara faptului că sunt anti, nu vin cu soluții, așa cum se demonstrează în cazul altor state - vezi Italia, Grecia.
     Ce mă frapează, de asemenea, este faptul că oameni care se pretind a fi profesori se lasă atrași orbește de o tabără sau alta, în loc să fie un factor de echilibru, un factor care să ofere soluții acestei țări, nu să sprijine aceste tabere, în confruntarea lor oarbă pentru putere! Chiar și liderii de sindicate din învățământ, constat, sunt reprezentanții acestor tabere, prin forța împrejurărilor fiind pesediști pe față, în loc să-i reprezinte pe angajații din sistem! Rușinos servilism! Faptul că multe cadre didactice scriu pe facebook texte pline de ură în favoarea uneia sau a celeilalte tabere lasă loc de multe ... interpretări, legate de modul în care și-au obținut faimoasa Titulatură! Pe cale politică, mai mult ca sigur! Iată de ce eu susțin desființarea Titularizării și transformarea ei în Titularizare temporară pe un număr strict limitat de ani, - de regulă, 4 -, și, apoi, din nou la Concurs! Așa cum se procedează în țările democratice avansate!
      Aș vrea să cred că realismul va triumfa și România nu va fi, în cele din urmă, aruncată în prăpastie, dar mi-e greu să fiu optimist când văd ce luptă oarbă se duce în jur pentru PUTERE!
     La final, reamintesc invitația adresată unor „colegi” de a publica și ei varianta lor de rezolvare a subiectelor de la Titularizare - Istorie 2018. De 2 ani am obiceiul de a publica varianta mea proprie! Se pare că acest fapt deranjează mult! Lucrările de la examenul de Titularizare sunt ... secretizate! Acest aspect lasă loc de MUUULTE interpretări! Cine știe ce s-ar putea afla? În schimb, slugile drăgniste mă gratulează cu numeroase epitete jignitoare, unele de nereprodus. Recent am luat urma unuia dintre acești servili. Am auzit că ar fi profesor! Doamne cât a decăzut sistemul dacă acest element este profesor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

DESPRE CHESTIUNI POLITI ... CHISTE!

  DESPRE CHESTIUNI POLITI … CHISTE! 1. Coaliția renunță la Cârstoiu și fiecare merge cu candidat propriu pentru București: Firea și Burduj...