sâmbătă, 13 februarie 2021

DESPRE SPERANȚA CREDINȚEI ÎN VREMURI GRELE!

 

DESPRE SPERANȚA CREDINȚEI ÎN VREMURI GRELE!

 Este necesar, mai mult ca oricând, ca orice om să se gândească la ce este credința creștină adevărată în lumina marilor schimbări de pe Pământ. Datorită venirii marilor valuri de schimbări ce se vor năpusti asupra lumii, datorită Marelui Întuneric Anticristic  ce se află pe Pământ, înțelegerea oricărui creștin  privind credința trebuie să se schimbe. Trebuie să ia o poziție mai înaltă, o poziție mai sigură, o înțelegere și o expresie mai autentică. Așadar, această credință trebuie să se bazeze pe lucrurile nevăzute, nu pe cele văzute. Trebuie să se bazeze pe lucrurile cunoscute și simțite în adâncul inimii. Nu se poate baza pe aparențe. Nu se poate baza pe manifestările națiunilor sau ale religiilor, altfel va avea mult de suferit și creștinul își  va pierde credința în momentele de criză și de ananghie. Credința creștinului trebuie să fie în ceva mai presus de ceea ce a creat umanitatea. Trebuie să fie ceva mai presus de ceea ce au creat instituțiile lumii. Dacă ne bazăm credința pe manifestările vieții - pe creațiile umanității, pe ceea ce instituțiile umane au creat - atunci cum va putea credința noastră să facă față la tot ce se va întâmpla în viitor? Ce se va întâmpla cu credința noastră atunci când națiunile vor intra în conflict, atunci când se vor comite acte teribile împotriva persoanelor inocente în numele lui Dumnezeu și al religiei? Ce se va întâmpla cu credința noastră atunci când oamenii vor fi flămânzi și foametea va crește, pe măsură ce rezervele lumii de apă potabilă și de mâncare se vor epuiza din cauza degradării și abuzului față de mediu? Ce se va întâmpla cu credința noastră atunci când locurile sfinte vor fi pângărite, atunci când locurile iubite de oameni vor fi distruse din cauza turbulențelor, din cauza competițiilor, conflictelor și războaielor? Ce se va întâmpla cu credința noastră în aceste scenarii? Dacă credem că Dumnezeu este creatorul a tot ce se întâmplă, cum vom justifica aceste lucruri? Lucrurile trebuiesc clarificate aici. Trebuie să existe o înțelegere superioară, altfel ne vom pierde credința, dacă nu ne-am pierdut-o deja.

 Există multe persoane astăzi a căror credință este deja spulberată. Au devenit cinici, iar teama lor a fost justificată. Ei nu cred într-o mare speranță pentru umanitate. Iar dacă sunt religioși, vor crede că umanitatea va suferi sub povara incriminării și a pedepsei lui Dumnezeu. Ei și-au văzut visele spulberate de conflictele umane, de corupția umană și degradarea umană. Iar acum și-au închis inima și mintea lor este întunecată. Vor ceda foarte ușor la Marele Întuneric din lume, care i se poate adresa fricii, furiei și neîncrederii lor.

 Dacă credința ta este în lucrurile văzute și palpabile, te vei pune într-o poziție foarte vulnerabilă. Te „asiguri” că viitorul tău va fi plin de furie și dezamăgire, de șoc și tragedie. Lumea intră în vremuri foarte grele. Lumea se află în declin. Resursele sale se epuizează. Însă populația umană continuă să crească. Au fost cauzate mari daune la resursele care întrețin viața în această lume. Mediul a fost distrus într-un grad foarte mare. Și există forțe de dincolo de această lume care se află aici să profite de o rasă umană slăbită și dezbinată. Pe ce îți vei baza credința în fața tuturor acestor mari greutăți și încercări? Cum îți vei păstra atenția pe marea speranță a umanității? Cum vei evita să-ți pierzi încrederea în tine însuți, în alți oameni, în națiuni, în guverne și în Dumnezeu, pe măsură ce planeta noastră va suferi schimbări cataclismice? În acest caz, viața ta va suferi dezamăgiri imense, confuzie și deziluzii, dacă credința ta va fi bazată pe lucrurile care se pot vedea și auzi și atinge.

 Taina superioară a Creștinismului - Trinitatea -, dovada lucrurilor nevăzute, trebuie să fie centrul credinței noastre; trebuie să fie inima religiei noastre; trebuie să fie izvorul încurajării noastre. Aceasta este marea credință. Aceasta este credința care trebuie întărită. Această mare credință ne asigură că Puterea lui Dumnezeu ne este alături să ne călăuzească, să ne protejeze și să ne îndrume spre mari realizări în viață. Fără o asemenea credință, nu vom vedea această mare posibilitate. Nu vom deveni conștienți de semnele pe care Dumnezeu le-a implantat în lăuntrul nostru. Nu vom ține seama de direcția care ne este oferită. Căci vom fi copleșiți de lumea din jurul nostru - influențați de nemulțumirile, de furia și de conflictele pe care le vedem și le auzim în jurul nostru. Vom fi pierduți - luați de Marile Valuri de schimbări, copleșiți de suferința umană, copleșiți de o lume pe care nu o potem înțelege. Mintea noastră se va umple de furie, de teamă și de răzbunare. Fără această credință superioară ne vei cufunda în întuneric. Ne vom pierde legătura cu Divinitatea. Ne vom ruga ca lucrurile să se schimbe. Ne vom ruga ca lucrurile să se îmbunătățească. Ne vom ruga ca viața noastră să fie cruțată. Însă toate rugămințile noastre for fi pline de teamă și de neînțelegere. Nu vor fi bazate pe marea credință pe care trebuie să o avem pentru a îndura Marile Valuri de schimbări și pentru a fi o lumină într-o lume întunecată.

 Noi, cei de astăzi, am venit pe lume în vremuri de restriște. Această mari schimbări și turbulențe - în loc să ne înfrângă, în loc să ne scufunde în confuzie și întuneric - ne vor chema să fim o lumină în lumea de azi. Fie că umanitatea se ridică sau cade, puterea Credinței trăiește înăuntrul nostru. Putem amplifica această putere în ceilalți prin a împărtăși marea credință cu ei, prin a împărtăși Mesajul plin de speranță  de la Dumnezeu cu ei, care vorbește despre această mare credință și care pune accentul pe importanța ei vitală în prezent și în viitor. Această nevoie a oamenilor pentru speranță poate fi satisfăcută doar de către cei care au credința adevărată! Cine îi va călăuzi, așadar, cu excepția celor care au credință? Cine îi va regenera și le va oferi tărie, curaj și înțelepciune, cu excepția celor care au credință? Cine va fi o lumina în lume și cine va fi în stare să contracareze Marele Întuneric aflat pe pământ, cu excepția celor care au această mare credință? Cine va fi în stare să vadă dincolo de barierele dintre ideologiile religioase și dintre interpretările istorice și cine va fi în stare să îndrepte conflictele care există între religiile lumii, cu excepția celor care au această credința adevărată, curată, neîndoctrinată de păgânismele infiltrate în creștinism de-a lungul timpului? Le putem oferi oamenilor mâncare, apă, adăpost și credință. Să avem grijă de oameni, să hrănim oamenii, să ajutăm oamenii și să le oferim credință - de asta va fi nevoie. Căci numai credința îi va oferi umanității un viitor. Numai credința ne va ajuta să navigăm prin vremurile dificile ce vor urma. Va fi barca noastră pe apele turbulente.

  Numai Dumnezeu are un răspuns pentru viitor. Noi nu avem niciun răspuns. Schimbarea care se năpustește asupra umanității este mult prea mare ca intelectul nostru s-o înțeleagă. Este mult prea mare ca intelectul nostru s-o rezolve fără credință.  Într-un fel, moi, ca indivizi, și însăși umanitatea, am ajuns pe culmile disperării, când trebuie să găsim nădejde în ceva durabil, neschimbător sau riscăm să eșuăm și să cădem. Iată nevoia sufletului uman: nevoia de a-și găsi și de a-și împlini misiunea pe Pământ. Căci nu ne aflăm aici din întâmplare. Nu am fost pur și simplu aduși de valuri pe țărm. Am venit cu un scop. Am venit să îi fim de ajutor unei lumi aflate la ananghie și să avem o contribuție unică și specifică.

  Credința creștină adevărată nu este ceva nou. Doar s-a uitat de ea. Doar a fost umbrită de ritualuri, de istorie și de convingeri. S-a uitat de ea. Oamenii cred în instituții, în sanctuare, în rituale, în interpretări istorice și „teologice”. Îi urmează pe marii lideri, pe izbăvitori și pe sfinți. Însă au uitat de cel mai important lucru, iar acesta este credința în Singurul  Mântuitor, nu în salvatori sau sfinți închipuiți!

  Așadar, să ne dăm seama ce merită încredere și devotament din partea noastră. Fie ca să devenim conștienți de faptul că lucrurile nevăzute au cea mai mare putere și că lucrurile văzute sunt vulnerabile și slabe. Așa vom vedea că Dumnezeu este măreț și că lumea este mică, că națiunile și religiile sunt vulnerabile, că slăbiciunea umană se află pretutindeni și, că, doar Credința în Iisus este SOLUȚIA IZBĂVIRII!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

DIN TESTAMENTUL LUI PETRU CEL MARE.

  DIN TESTAMENTUL LUI PETRU CEL MARE  „În numele Sfintei şi nedespărţitei Treimi, noi, Petru, împăratul şi suveranul întregii Rusii, tutur...