duminică, 14 februarie 2021

„FORMIDABILUL” VLAD VOICULESCU!


„FORMIDABILUL” VLAD VOICULESCU!

 Ministrul sănătății, Vlad Voiculescu, a ținut o conferință de presă după incendiul de la „Matei Balș”, în care le-a răspuns celor îi cer demisia în urma incendiului de la Institutul „Matei Balș”, soldat cu șase morți (în acel moment, azi sunt peste 20 de morți, se pare), subliniind că trebuie stabilite „responsabilitățile și responsabilii” în acest caz. „Cred că, în general, demisiile, respectiv concedierile, ar trebui să aibă legătură directă cu responsabilităţile dintr-un caz sau altul. Evident că nimeni nu e veşnic într-o funcţie şi nici n-ar trebui să fie aşa. Echipa noastră a început aici cu mai puţin de o lună în urmă. Dar problema se pune - şi cred că aşa este sănătos să o punem întotdeauna - cred că este sănătos ca atunci când există o problemă să o privim în faţă, să vedem care sunt responsabilităţile şi responsabilii”, a declarat ministrul sănătăţii. „În general cred că trebuie să avem răbdare să vedem care sunt cauzele care au dus la ceea ce s-a întâmplat ieri. Repet: există responsabilități și responsabili întotdeauna”, a adăugat ministrul.

 Vlad Voiculescu a spus că nu se ştie încă „cu exactitate ceea ce s-a întâmplat acolo”, ancheta este încă în curs, dar a amintit că au existat probleme cu căldura, iar oamenii „și-au adus de acasă ce au avut”. Ministrul spune că această problemă este de competența Primăriei. „În București există, într-adevăr multe spitale vechi. E valabil pentru majoritatea covârșitoare a spitalelor din țară. Există probleme cu căldura sau au existat, cel puțin. Știm că și la Matei Balș au existat la un moment dat și știm că oamenii și-au adus de acasă ce-au avut. Lucrul acesta nu are voie să se întâmple. Este o chestiune pe care o poate rezolva Primăria, respectiv Termoenergetica, în București, și e o chestiune pe care spitalele sunt încurajate să lucreze împreună cu autoritățile publice locale. Noi vom face partea noastră, acolo unde ni se va cere să intervenim pe lângă autoritățile publice locale”,  a arătat Vlad Voiculescu. „Așteptăm rezultatele anchetei din mai multe considerente: 1. pentru a stabili responsabilitățile și responsabilii, dar mai mult, e nevoie să învățăm lecțiile care sunt de învățat. Dacă ştim care a fost problema iniţială care a dus la acest incendiu, vom şti şi ce măsuri trebuie să prioritizăm pentru a opri astfel de lucruri să se întâmple în viitor”, a mai declarat ministrul sănătății. Ministrul spune însă că nu s-a concretizat o „ipoteză principală”.

„O greșeală în timpul intervenției”: „Singurul lucru pe care-l putem spune fără să fim în pericol mare să greșim este că un consum mare de oxigen în secțiile care tratează pacienți COVID este un factor de risc suplimentar și atunci pentru aceste secții, în special acolo, trebuie să fim foarte atenți apropo de cum arată infrastructura și care sunt procedurile care trebuie respectate de către personal și de către pacienți” - a declarat Vlad Voiculescu. El a mai spus că nu un ministru trebuie să ceară respectarea regulilor și legilor, ci ar trebui să fie o chestiune care să se întâmple fără să o ceară ministrul unei țări. Întrebat despre pacientul găsit mort abia după cinci ore, în baie, ministrul a spus că personalul din spital nu are nicio vină în ceea ce priveşte intervenţia. „Probabil că este o greșeală în cadrul intervenției. Lucrul acesta este mai degrabă în competența IGSU de stabilit”, a menționat Vlad Voiculescu. Ministrul a confirmat că pavilionul unde a fost incendiul avea aviz, dar nu și autorizare IGSU. „Cu toată onestitatea, trebuie să vă spun că există foarte multe secții în România care nu au această autorizație și este lucrul la care ne uităm chiar acum și este un lucru care este cu adevărat îngrijorător”, a declarat Vlad Voiculescu. Pentru infrastructura sanitară, ministrul promite un fond special de investiții, iar pentru proceduri Vlad Voiculescu a anunțat că va prezenta un proiect prin care vor fi revizuite toate reglementările din secțiile care tratează pacienți COVID. El a precizat că Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate (ANMCS) va avea un rol central în a sprijini spitalele pentru a face proceduri și a instrui personalul în acest sens.

 Se poate întâmpla oricând în alt spital și este motivul pentru care trebuie să luăm măsuri. Măsurile pe care le-am prezentat sunt singurele, din punctul meu de vedere, care ar putea să ducă la o îmbunătățire reală. Mai întâi, schimbăm startegia de vaccinare, așa încât să avem mai puțini oameni în spitale, (...) apoi punem la dispoziție fonduri și specialiști pentru a îmbunătăți infrastructura”, a arătat ministrul sănătății.

Câteva reflecții!

 Observ o campanie de presă puternică și, probabil, bine susținută financiar pentru „spălarea” lui Vlad Voiculescu, - exemplu, în acest sens emisiunea de la B1Tv „Bună România!”. Nu-l cunosc pe Vlad Voiculescu. Nu l-am întâlnit niciodată și sper să nici nu-l întâlnesc vreodată! Fiind vorba de un lider USRPLUS, între mine și electoratul domniei sale se întinde un deșert cât Sahara.  Timpul mitingurilor useriste „vrem spitale, nu catedrale” a trecut. Cine să mai organizeze protestele în masă împotriva crimelor din spitale? Chiar așa? A murit indignarea, chiar la intrare. Liniștit, ministrul sănătății anunță că va crea un fond pentru ajutorarea victimelor incendiilor din saloanele înțepenite de frig și va construi clădiri noi. Asta la vreo 16 ani de când Alianța DA, PNL-PD, prevesta construirea a opt spitale regionale. Deci clădiri, nu spitale, ca să ne înțelegem. Cât privește fondul de întrajutorare, un Caritas mai mic, românii nu au nevoie de mila publică. Ci de un sistem viabil care să salveze vieți, nu să omoare cu premeditare.  În fapt, sunt 8 miliarde de euro în joc, anual, la sănătate: la nivelul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (neprivatizată încă) și banii ministerului, al cărui buget a ajuns de trei ori mai mare decât cel al apărării. Un 6% din PIB face cu ochiul dezvoltatorilor imobiliari, pentru că despre asta vine vorba.  Anarhiștii au adus la putere un om al intereselor ascunse. Nu de grija sistemului medical românesc moare Vlad Voiculescu, ci de nevoia de a-și satisface stăpânii austrieci - care nici nu știau că brokerul lor de imobiliare se mai ducea și la școală la seral, pe vremea când se făcea că-i slujește. Ce-i drept s-a vânturat printr-o universitate vieneză niște ani. Ca fost agent imobiliar la Banca Erste, Volksbank și Dexia, toate din Viena, el știe mai bine ca oricine că banii neinvestiți au minus la dobândă pe piețele financiare. Euriborul este sub zero. Sunt bani. Și trebuie plasați. Ce pot fi mai aducătoare de profit decât zidurile și turnurile de sticlă asamblate în mijlocul orașelor? Și dacă mai au și garanție guvernamentală, sunt „schmécken”.

 Încă din primul an al primului său mandat din guvernul Cioloș, actualul ministru căuta amplasamente pentru investitori. Sigur că Vlad n-a fost de capul lui. Unchiul, fost general DIE, știa să facă „mise en place”-ul pentru nepotul său, nu prea mare poftitor de școală. L-a cârmuit. Și l-a făcut navigator de citostatice. Fin scormonitor prin adâncurile internetului, Bogdan Tiberiu Iacob a dat peste un articol din economica.net, din 2016, necontestat de ministru, Zeii falși. Tunul imobiliar de 1 miliard de euro al providențialului Vlad de la sănătate.” Aici este tot șpilul. „Trecutul te susține, trecutul te doboară”, ar putea fi noul șlagăr de la porțile vechiului minister al sănătății. Nu că spitalele noastre sunt vechi este problema, ci că interesele vienezilor sunt noi. Dacă ar fi preocupat să susțină proiecte serioase, ministrul „haștag” nu ar ține în neavizare documentele finalizate pentru construcția celor trei spitale regionale cu banii Băncii Mondiale. Funcționarii sunt presați de oficialii băncii. Vlad  Voiculescu nici nu deschide catastifele. Interesul lui nu este atât de îndepărtat, ca Banca Mondială; este mult mai aproape. La doar două ore de zbor spre Europa de vest, în metropola care a adăpostit 30 de ani mulți rezidenți SIE. Poate ne și întrebăm de ce Austria este unul dintre cei mai mari investitori străini. Pentru că finanțatorii au avut cu cine relaționa. Este plină Viena de spioni pensionari. Și de acoperiți care se fac că lucrează. Într-un asemenea climat a fost crescut și Vlăduț. Pentru a fi măcar o dată în viață și el de folos protectorilor săi. Dacă în scurtul mandat din guvernul Cioloș n-a reușit tunul de 1 miliard de euro, speră că măcar acum, într-un larg univers de acceptare, mai ales din partea tinerilor progresiști, să-i iasă pasiența. Cine mai este naivul care mai crede că a venit Voiculescu la ministerul sănătății pentru a face reformă sanitară? Individul, nici nu se pricepe și nici nu-l interesează. Cât privește repetatele incendii din instituțiile medicale românești, ce-i pasă ministrului? A zis că: „PSD este de vină!”

  În chestiunea studiilor lui Voiculescu ce-ar mai fi de zis? Cum naiba să luăm o adeverință de studii masterale drept diplomă care include și studii universitare? În fapt, omul ne scoate ochii cu o adeverință eliberată de Universitatea din Viena și cu o echivalare românească a unei adeverințe austriece. În baza O.M.E.C.Ş. nr. 5269/2015 şi a avizului de legalitate nr. 1138 acordat de către Direcţia Generală Juridic la data de 15.01.2016, se atestă că diploma de studii, eliberată de Vienna University of Economics and Business, Republica Austria, la data de 04.10.2011, domnului Vasile-Voiculescu Vlad, se echivalează cu diplomă de master (ciclul II) în domeniul administrarea afacerilor, specializarea administrarea afacerilor. Prezentul atestat cuprinde şi ciclul de licenţă pentru care nu i s-a eliberat o diplomă distinctă, conferă aceleaşi drepturi cu absolvenţii instituţiilor de învăţământ superior similare, acreditate, din România şi este valabil cu prezentarea diplomei menţionate mai sus în original, precizează documentul eliberat de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice și prezentat de descurcăreț ca validare în România a Bescheidul prezentat pe post de diplomă universitară și diplomă de masterat din Austria. Documentul oferit de Universitatea din Viena și prezentat de Vlad Voiculescu drept diplomă poartă titlul de „Bescheid”. În limba română, se traduce cu „înștiințare” sau „notificare”. Nu cu diplomă. Dacă un asemenea act este prezentat undeva, el poate fi luat în considerare sau poate nu. Un riguros șef de personal l-ar fi trimis la plimbare. În niciun caz nu este o diplomă. Chiar și un pârlit de absolvent ca patru clase își dă seama că Bescheidul este o adeverință, nu o diplomă. Nici nu are față de diplomă de studii universitare. Vlad Voiculescu a încercat o șmecherie. Ne-a arătat o adeverință și o echivalare pe bază de adeverință, nu de diplomă. În mod categoric, documentul prezentat nu este o copie sau o traducere a diplomei de studii a sus-numitului. Este suficient să citiți cu atenție documentul de echivalare. Chiar dacă o învârte ca la Ploiești, adeverința (bescheidul) spune clar că „diploma de studii, eliberată de Vienna University of Economics and Business, Republica Austria, la data de 04.10.2011, domnului Vasile-Voiculescu Vlad, se echivalează cu diplomă de master”. Și, mai apoi, o drege nepermis, precizând că: „Prezentul atestat cuprinde şi ciclul de licenţă pentru care nu i s-a eliberat o diplomă distinctă”. Dacă nu s-a eliberat înseamnă că nu este. Adică, ne aflăm în fața unei adeverințe care include și studiile universitare ale fandositului personaj. Omul n-are diplomă ci o demonstrație că ar avea o diplomă de masterat care include și o diplomă universitară. Are doar o adeverință care spune că studiile sale universitare sunt incluse în diploma de master. Masterat care să include și diploma de licență este în cel mai rău caz o mare invenție austriacă pentru cazul particular al „studiosului” Vlad Voiculescu. Cu alte cuvinte, Vlad Voiculescu nu are diploma universitară de la sus-menționata universitate austriacă. Are doar o adeverință care ne invită să credem că studiile sale universitare sunt incluse în această adeverință de master. Mai rămâne de luat în calcul ipoteza că Vlad Voiculescu a prezentat la Viena diploma de la o universitate fantomatică din România sau de pe aiurea și austriecii au luat-o în seamă și l-au admis la un master. Cu alte cuvinte, ministrul a comis o tentativă de inducere în eroare. Și primul-ministru ar trebui să-l someze scurt: -Diploma, magister, nu adeverința! Juridic vorbind, Bescheidul prezentat de Vlad Voiculescu poate fi luat în considerare ca deducție a existenței unei diplome. Dar, ca diplomă universitară, urmare a studiilor efectuate între anii cutare și cutare la universitatea x din cutare oraș, în mod categoric, nu. Cu un asemenea act, Vlad Voiculescu se așază la loc de cinste lângă doctorii nășiți de prof. univ. dr. Gabriel Oprea, lângă doctoratul lui Victor Viorel Ponta sau al Laurei Codruța Kovesi, cu diploma de cursant SRI a lui Orlando Teodorovici, lângă Laurențiu Baranga, fost la Oficiul Național de Spălarea Banilor și alte sute și mii de impostori cu diplome luate pe „ușa din dos”. O gânganie prețioasă în plus în insectarul impostorilor cu titluri și diplome aranjate de dragul ierarhiilor obținute cu ajutorul politicii! Cine crede în Bescheidul lui Vlad Voiculescu se expune și el în insectarul din apropiere, destinat celor mai fraieri funcționari din România!

Concluzii:

 Există un timp al zidirii și un timp al dărâmării. A te împotrivi curentului schimbării este o acțiune fără rost. Tinerii s-au plictisit de prea mult bine. Prin haștagul rezist au dat semnalul că au poftă de revoluție. Și atunci sistemul le-a servit revoluționari pe măsură. Adică pe chipul și asemănarea lor. Pentru a abate atenția de la noua formă de jaf. Bișnițari de concepte, îi zic acestuia „reformă.” Puțină lume realizează că scandalurile iscate de Clotilde Armand,Vlad Voiculescu, Cătălin Drulă urmăresc întreținerea focului luptei și nu stingerea incendiilor. Revoluția permanentă nu este doar un arhetip. Este pentru unele mișcări, chiar un climat. Criza spitalelor. Gunoiul din sectorul 1. Lipsa de apă caldă de la Radet. Noua ofertă „nerefuzabilă” de agenții paralele din Ministerul Sănătății. Lăsarea Timișoarei în bezna incertitudinii. Agenda de mediu a primarului Brașovului, în lipsa agendei cetățenești. Lupta globală pentru climă, în dauna luptei pentru prosperitatea de acasă. Umblatul după funcționari cu etilotestul, așa cum se întâmplă pe la Câmpulung-Muscel. Distrugerea adăposturilor pentru câini din Odăile sectorului 1. Reorganizarea polițiilor locale. Cearta permanentă cu reprezentanții partidelor, inclusiv cu cei din PNL, pentru scaune, birouri și alte „esențiale” nimicuri, toate sunt o constantă a reprezentanților USR-PLUS din administrația centrală și cea locală. Priviți cât de splendidă se întinde acceptarea? Nimeni nu mai protestează. Agenții de stradă nu mai tulbură liniștea guvernării. Influencerii șomează. Activiștii civici nu se mai agită. Mișcarea de salvare a ciulinilor de pe maidane a intrat în depresie. „Funky Citizens” dorm cu dușmanul în pat. Este atâta concordie, încât mi-e teamă să nu devin ridicol cu argumentele mele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

DIN TESTAMENTUL LUI PETRU CEL MARE.

  DIN TESTAMENTUL LUI PETRU CEL MARE  „În numele Sfintei şi nedespărţitei Treimi, noi, Petru, împăratul şi suveranul întregii Rusii, tutur...