duminică, 19 ianuarie 2020

10 FAPTE ORIBILE DESPRE COREEA DE NORD!


10 FAPTE ORIBILE DESPRE COREEA DE NORD!

     Iată câteva fapte bizare/oribile despre acastă națiune de 25 de milioane de locuitori: 


1.Creștinii din Coreea de Nord au fost zdrobiți de tăvăluguri și arși în foc. Coreea de Nord are una din cele mai groaznice înregistrări din domeniul persecuției religioase. Organizația Christian Solidarity International a raportat faptul că credincioșii în Iisus Hristos sunt luați, în mod obișnuit, și duși în închisori unde sunt torturați, supuși la muncă forțată sau sunt aruncați de pe poduri. O sursă a raportat faptul că femeile și copiii sunt forțați să urmărească pe alți creștini cum sunt împușcați cu mitralierele. Deținerea unei Biblii este considerată o crimă care are ca pedeapsă moartea. 

2. În jur de 3 milioane de nord-coreeni au fost înfometați în anii `90. Economia este atât de săracă încât mai mult de 6 milioane de oameni sunt subnutriți astăzi, și o treime din copiii nord-coreeni sunt piperniciți datorită înfometării. O persoană câștigă în medie cam 1.800$ pe an (aproximativ 7.200 RON), făcând din Coreea de Nord să fie una dintre cele mai sărace țări de pe Pământ. Cu toate acestea are 1,2 milioane de soldați - adică cu de două ori mai mulți decât armata Coreei de Sud. 

3. Din punct de vedere oficial, Coreea de Nord este o necrocrație - un guvern condus de un om mort. Deși Kim II Sung (Kim Ir Sen) este mort de 18 ani, guvernul spune că el și-a asumat „oficiul de președinte etern” în ziua morții sale, pe 8 iulie 1994. Succesorul său curent, Kim Jong Un, se presupune că ar fi avut o operație plastică spre a putea arăta cât mai mult ca și bunicul său. 

4. Există 34.000 de statui ale decedatului Kim II Sung în țară. Aceasta însemnă o statuie la fiecare 750 de nord-coreeni. Trupul mort îmbălsămat al liderului decedat este afișat în Palatul Kumsusan al Soarelui, și este cea mai populară atracție turistică din țară. Toți cetățenii nord-coreeni sunt obligați să poarte o emblemă care afișează fața lui Kim II Sung. 

5. În Coreea de Nord nu este anul 202o. Este anul 109. Națiunea folosește ceea ce este numit drept calendarul „Juche”, care marchează timpul conform nașterii lui Kim II Sung din 1912. Oricare nord-coreean care s-a născut pe 8 iulie sau pe 17 decembrie nu are voie să-și sărbătorească ziua de naștere pentru că Kim II Sung și fiul său, Kim Jong II, au murit în aceste zile. 

6. Țara este numită „republică democratică”, dar nu există nimic democratic cu privire la ea. Alegerile sunt ținute la fiecare cinci ani, însă doar un singur nume apare pe buletinele de vot. Dacă vreun alegător dorește să aleagă pe altcineva, acesta sau aceasta poate să taie numele, doar că buletinul de vot nu este secret. Nu există sistem judiciar în Coreea de Nord și nici proprietate privată. 

7. Supușii loiali ai lui Kim Jong Un cred că el poate controla vremea. Mașina de propagandă guvernamentală a convins populația că o stea nouă a apărut pe Cer atunci când s-a născut liderul lor, care acum are 36 de ani (cel puțin official). O biografie oficială publicată de guvern spune că Kim a învățat să meargă și să vorbească înainte de șase luni și că el poate controla starea vremii prin dispozițiile sale. 

8. Coreea de Nord este adesea într-o stare de pană de curent. Sistemul electric este atât de slab încât majoritatea oamenilor nu au lumină, mai ales noaptea. Imaginile din satelit făcute din spațiu arată toată țara în întuneric (și turiștii spun că nord-coreeni iubesc întunericul pentru că le oferă intimitate). Și ca să facem lucrurile și mai rele, numai 3 procente dintre drumuri sunt pavate - doar că drumurile sunt rar folosite din moment ce există așa de puține vehicule. O foarte mică elită de nord-coreeni are acces la internet, dar tot conținutul online este filtrat de către guvern. 

9. Copiii sunt învățați un cântec la școală, care este intitulat: „Nu avem nimic de invidiat în lume”. Școlile sunt folosite ca să spele creierele nord-coreenilor încă din clasele primare. Copiii trebuie să-și aducă propriile scaune și bănci la școală, iar studenții sunt obligați să facă muncă guvernamentală în timpul orelor de școală. Părinții uneori îi mituiesc pe profesori ca să îi țină pe copiii lor departe de munca grea. 

10. Cetățenii din Coreea de Nord trebuie să producă o anumită cantitate de deșeuri umane. Guvernul solicită aceasta pentru că fermierii au acces puțin sau deloc la îngrășămintele chimice. Mulți cetățeni au trebuit să-și pună lacăte la toaletele lor din afara casei pentru a-i ține departe pe vecini ca să nu le fure deșeurile și să-și poată face, astfel, cota.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

DIN TESTAMENTUL LUI PETRU CEL MARE.

  DIN TESTAMENTUL LUI PETRU CEL MARE  „În numele Sfintei şi nedespărţitei Treimi, noi, Petru, împăratul şi suveranul întregii Rusii, tutur...