sâmbătă, 21 martie 2020

TRIUNGHIUL BERMUDELOR - DIVERSE TEORII!


TRIUNGHIUL BERMUDELOR - DIVERSE TEORII!

   Într-o zonă care se întinde de la coasta Floridei, în Bermuda și până în Puerto Rico, infamul Triunghiul Bermudelor - cunoscut și ca Triunghiul Morții sau Triunghiul Diavolului - este blamat pentru sute de naufragii, avioane dispărute misterios și alte fenomene inexplicabile. Autorul Vincent Gaddis este creditat pentru că a prezentat termenul „Triunghiul Bermudelor” în 1964 într-un articol pe care la scris pentru revista Argosy, „Triunghiul Bermudelor Deadly, în care a catalogat multe dintre evenimentele anormale din zonă. Mai mulți alți autori, inclusiv Charles Berlitz și Ivan Sanderson, au adăugat informații prețioase cu privire la fenomenele misterioase din această zonă. Această zonă a generat numeroase teorii și controverse. Cu toate acestea, nici până în ziua de astăzi, nu se știe cu exactitate ceea ce se petrece în această zonă misterioasă. Iată care sunt explicațiile posibile. 

Vortexuri inexplicabile: 

  Cercetătorul Ivan Sanderson a suspectat că fenomenele ciudate ale mării și ale cerului, disfuncționalitățile mecanice ale instrumentului și disparițiile misterioase au fost rezultatul a ceea ce el a numit „vortexuri inexplicabile”. Acestă zonă este caracterizată de curenți extremi și variații de temperatură, care afectează câmpurile electromagnetice. Și Triunghiul Bermudelor nu a fost singurul loc pe Pământ în care s-a întâmplat acest lucru. Sanderson a elaborat diagrame elaborate, pe care le-a identificat cu zece astfel de locații de pe glob, cinci deasupra și cinci mai jos de Ecuator

Variația magnetică:

   Această teorie, propusă de Garda de Coastă Americană, în urmă cu 30 de ani, susține că: „Majoritatea disparițiilor pot fi atribuite particularităților de mediu unice ale zonei. În primul rând, Triunghiul diavolului este unul dintre cele două locuri de pe Pământ unde o busolă indică Nordul propriu-zis și nu pe cel magnetic. Diferența dintre cele două este cunoscută sub numele de variație a busolei.” Diferența dintre cele două puncte este una imensă. Dacă această variație a busolei nu este compensată, un navigator s-ar putea afla departe de curs și ar intra în necazuri grave. 

Ruptură spațiu-timp:

  S-a sugerat că din când în când se deschide o ruptură în spațiu-timp în Triunghiul Bermudelor și că avioanele și navele care se află în zonă în acel moment suferă accidente. De aceea, se spune că, de cele mai multe ori, nicio urmă de nave sau avioane nu se găsește niciodată în zonă. 

Ceață electronică:

 Este o „ceață electronică” responsabilă pentru multe dintre incidentele și disparițiile inexplicabile din infamul Triunghi Bermudelor? Aceasta este afirmația făcută de Rob MacGregor și Bruce Gernon în cartea lor „Foga”. Gernon însuși este un martor și supraviețuitor al acestui fenomen ciudat. La 4 decembrie 1970, el și tatăl său zburau cu un avion Bonanza A36 peste Bahamas. În drum spre Bimini, au întâmpinat fenomene meteorologice ciudate - un vortex în formă de tunel de al cărui pereți, aripile avionului s-au atins în timpul zborului. Toate instrumentele electronice și magnetice de navigație ale avionului nu au funcționat corespunzător, iar busola magnetică s-a rotit inexplicabil. În timp ce se apropiau de capătul tunelului , se așteptau să vadă cerul albastru clar. În schimb, ei au văzut doar un alb gri plictisitor - fără ocean, cer sau orizont. După ce au zburat timp de 34 de minute, un timp confirmat de fiecare ceas la bord, s-au trezit peste Miami Beach - un zbor care în mod normal ar fi efectuat în 75 de minute. MacGregor și Gernon cred că această ceață electronică pe care a experimentat-o este responsabilă pentru faimoasa dispariția și altor avioane sau nave. 

OZN-uri:

   Când nu există explicații se dă vina pe OZN-uri. Deși motivele sunt neclare, s-a sugerat că extratereștrii au ales Triunghiul Bermudelor ca un punct în care să-i răpească pe oameni pentru scopuri necunoscute. În afară de lipsa de dovezi pentru această teorie, trebuie să ne întrebăm de ce extratereștrii ar captura întreaga aeronavă sau navă? De ce să nu răpească oamenii în același mod în care se spune că îi răpesc din casele lor? 

Atlantida:

  Una dintre locațiile postulate ale insulei legendare Atlantida este în zona Triunghiul Bermudelor. Unii cred că atlanții erau o civilizație care a dezvoltat o tehnologie uimitoare avansată și că, într-un fel, rămășițele ei ar putea fi în continuare active undeva pe fundul oceanului. Cu toate acestea, nu pare să existe nicio dovadă a tehnologiei avansate - cu excepția unei descoperiri făcute de Dr. Ray Brown în 1970. Brown susține că descoperit o structură asemănătoare piramidei, cu o finisare netedă de oglindă. Înotând în interior, el a descoperit că interiorul este complet lipsit de corali și alge și a fost iluminat de o sursă de lumină necunoscută. În centru se afla o sculptură cu două mâini care ținea o sferă luminoasă. 

Gaz metan:

   Una dintre cele mai interesante teorii științifice despre dispariția navelor în triunghi a fost propusă de Dr. Richard McIver, un geochimist american, și susținută în continuare de Dr. Ben Clennell de la Universitatea Leeds din Anglia. Metanul hidratat care provoacă barbotarea sedimentelor din adâncul oceanului ar putea provoca dispariția navelor. Alunecările de teren din adâncul oceanului pot elibera cantități mari de gaz, ceea ce ar fi dezastruos, deoarece ar reduce în mod semnificativ densitatea apei. „Aceasta ar face ca orice navă să pluteascăca ca o piatră”, spune Connell. Gazul extrem de combustibil ar putea să aprindă motoarele aeronavelor, provocând explozia lor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

DESPRE CHESTIUNI POLITI ... CHISTE!

  DESPRE CHESTIUNI POLITI … CHISTE! 1. Coaliția renunță la Cârstoiu și fiecare merge cu candidat propriu pentru București: Firea și Burduj...