joi, 30 aprilie 2020

CREȘTINISMUL ESTE O RELIGIE GREA!


CREȘTINISMUL ESTE O RELIGIE GREA!

  Crestinismul este o religie grea, deoarece:
1. Ritualuri:  Ar fi fost mai ușor să fi fost o religie a ritualurilor: îți scoți covorașul la ora fixă, te închini, bifezi acțiunea, și gata. Dar nu este așa, ci creștinismul este o religie a inimii. „Mă veți căuta și Mă veți găsi, dacă Mă veți căuta cu toată inima” spune Domnul Dumnezeu.
2.Jertfe: Era mai ușor să ți se ceară să te jertfești fizic. Dar nu este așa, ci ți se cere să-ți jertfești inima, limba, gura, mintea, voința. „Orice gând îl facem rob ascultării de Hristos”.
3. Închinare: Era mai ușor să ți se ceară să „spui” o rugăciune, însă cu mintea să te poți gândi la altceva. Dar nu este așa, ci ți se cere să te rogi cu adevărat, în duh și în adevăr! Parcă atunci când te pui pe genunchi să te rogi, se revarsă toate forțele întunericului - gândurile vin de-a valma, ideile îți zboară, timpul trece greu și rar ajungi să guști din plinătatea lui Hristos. Atunci când te rogi este ca și când ai săpa o fântână. Trebuie să forezi mult și greu, prin nisip, pământ, stâncă, piatră, etc, dar și când ajungi la izvor și țâșnește izvorul, nimic nu se compară cu acel sentiment extraordinar. „Închinătorii adevărați se vor închina Tatălui în duh și în adevăr; fiindcă astfel de închinători dorește Tatăl”.
4. Iertare: În creștinism ești iertat fără să plătești absolut nimic! Parcă era mai ușor să ți se ceară să dai bani, să înconjori clădirea în genunchi, să faci mătănii, să mergi în pelerinaj la locurile sfinte, să simți că ai plătit ceva, dar NU! Nu ți se cere nimic, decât inima ! Și ți se cere TOATĂ inima, nu o inimă împărțită!
5. Biserica: Cu toate că Biserica este de fapt „trupul lui Hristos” pe Pământ, spiritual vorbind, și este un organism viu, alcătuit din credincioși născuți din nou, nu din pietre sau smoală, cu toate acestea, de multe ori pare că Biserica și-a pierdut direcția. Pe alocuri se aseamănă cu corabia lui Noe: urlete, mirosuri, tensiuni, dar afară este potopul !
6. Finalul: Diferența între creștinism și celelalte religii este că ajungi în Cer, în Rai, pe când din celelalte religii ajungi în iad. Doar în iad. Doar Hristos este calea către Cer! Cine spune că în Cer se poate ajunge pe mai multe căi minte! Este la fel ca atunci când ai urca un munte și ai ajunge în vârf pe mai multe cărări!  În Cer se poate ajunge DOAR pe o singură cale: prin Hristos! Punct. Fără jertfele noastre, pentru că S-a jertfit El. Fără faptele noastre bune, care oricum sunt „ca o haină mânjită”. Fără ritualurile noastre, fără eforturile noastre, fără „noi”! De ce fara „noi” înșine? Pentru că aici este secretul: „noi” suntem „ascunși cu Hristos în Dumnezeu”! Cred că, din această cauză Domnul Iisus ne spune: „Căci jugul Meu este bun și sarcina Mea este ușoara.” Și dacă creștinismul este o religie grea, și dacă este vorba despe o lupta și despre o biruință, atunci „Cine are urechi, să asculte ce zice Bisericilor Duhul: „Celui ce va birui, îi voi da să mănânce din mana ascunsă, și-i voi da o piatră albă; și pe piatra aceasta este scris un nume nou pe care nu-l știe nimeni decât acela care-l primește.” Apocalipsa 2:17

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

DIN TESTAMENTUL LUI PETRU CEL MARE.

  DIN TESTAMENTUL LUI PETRU CEL MARE  „În numele Sfintei şi nedespărţitei Treimi, noi, Petru, împăratul şi suveranul întregii Rusii, tutur...